понеделник, 3 март 2014 г.

Астропрогноза: 3 - 9 февруари 2014

Международните  политически процеси през периода на Риби се задълбочават. Каквото и да се случва "на светло", повярвайте, че основните процеси текат "в сянка". Всичко това прилича на айсберг. Светът ще види всичко едва през периода на Овена, когато дълбоките процеси се активизират. В сряда Венера излиза от Козирог, оставяйки след себе си спомен за дефицит на любов и пари. Всеки има своя си дефицит. На един супата му е рядка, за друг перлите са дребни. Така че всеки е видял индивидуалната си най-ниска граница на своето "искам" и "имам". В Козирога е възможно да сме видели и тъмната страна на Венера - алчност, пресметливост, желание да манипулира привързаността на другия в своя полза. Венера в Козирог можем да наречем замразена и сурова, като Снежната кралица.

До 6 април Венера ще претича през Водолея, където тя също не излъчва достатъчно от своята природна топлота. Засилва се социалната страна на нашите привързаности, но не интимната, личната. С Венера във Водолей е по-лесно да се обича цялото човечество, отколкото отделно взет близък човек. Под нейното влияние нашата общителност и колективизъм се засилват, но отношенията имат дружески, интелектуален оттенък. Топла дружба и прохладна любов - ето това дава Венера във Водолей. Разбира се, ако имате вродена способност да изграждате близки отношения (Венера във Везни или Телец), вие няма сега да разлюбите съпруга си и децата. Временно обаче, ще им давате малко по-малко топлота от обикновено. Под влиянието на такава Венера се формират нерегистирирани бракове (семейно съжителство) и други неформални, нетрадиционни отношения.

Второто астрономическо събитие за седмицата е приключването на ретроградния период на Юпитер, който е станал ретрограден на 7 ноември 2013 година и досега се е движел назад. От 6 март той започва движение напред. За периода на неговото движение назад ценностните ориентири на всеки (голям и малък) социум, общност, се подхранват от минал опит. Нищо ново не идва леко и непринудено, не се подкрепя от групата. Затова през този период на ретрограден Юпитер не се препоръчва започване на нова работа и преместване. Вписването в новата среда ще бъде трудно. Протекциите през този период също не са ефективни. Всички процеси на "израстване" са забавени. Сега всичко започва да се развива по-бързо. Всичко, което през зимата е било като в инкубатор, сега започва да прораства - и хубавото, и лошото. Така че поводите за радост  са доста относителни, ако говорим за онкология, например.

Но да бъдем оптимисти - всичко ново, перспективно, което сте постигнали в социален план и в своята среда до ноември миналата година, през цялото това време не просто е спряло и замряло, но и се е вградило в съществуващата ситуация, среда. Това се нарича социална и физиологическа, както и когнитивна (ментална) адаптация към новите условия. Това засяга  и някои нови социални и икономически процеси, възникнали през юли 2013 година и устремно развиващи се до ноември. Сега всичко "замразено" започва да се размразява. А стремително ще тръгне към "плододаване" и завършване едва в края на май 2014. Ето такъв е цикълът. Давам пример: някой се е борил за възможност да осинови дете през миналото лято и есента и към края на годината това се е случило. Процесът на взаимна адаптация с всички възможни трудности досега е протичал много бавно. Сега този процес започва да върви по-бързо, а пълно "съвместяване" (доколкото това е възможно) или несъвместимост (в какво именно ще се види ясно) може да се очаква към лятото - юни и юли. И чак след това ще настъпи следващата фаза на изграждане на отношенията вътре в семейството. Аналогична схема е приложима и към брака, към преместване, усвояване на нова длъжност, и всеки друг процес на социална и лична адаптация.

И така започваме тихичко да се събуждаме и вървим напред. Що се отнася до пазара в широк смисъл, то според астрологическата теория от 22 февруари до 25 април тече период на намаляване на търсенето - например на пазара на имоти. Имайте предвид, ако имате подобни планове.

Н.Чиркова
Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.