неделя, 23 март 2014 г.

Астропрогноза: 24 - 30 март 2014

Последната седмица на март е свързана с поредното втвърдяване на потока енергия от конфликтния небесен квадрат. Слънцето приближава Уран, усилвайки многократно небесния спор на Юпитер, Уран и Плутон. Сега то е на страната на бунтовника Уран. Теоретично, максималният изблик на сурова енергия се предполага да бъде от 25 март до 8 април. Новолунието в Овен, което е на 30 март в 18:46 по Гринуич, ще стане своеобразна  точка за активиране на поредния етап на социално-политическата криза. Тъй като новолунието задава тон на месеца, то този груб "ритник от звездите" ще създаде импулс за целия април, който ще стигне до емоционален максимум в дните на Лунното затъмнение (15 април).

След това, на 29 април ще се случи и Слънчево затъмнение в Телец, чийто импулс ще постави точка на цялата тази пролетна политическа лудост и ще започне друг етап във вид на материализация на всичко случило се. Примерно така както след голям бой хората започват да броят загубите и придобивките. Едва ли е обосновано да се разчита на спокоен май и спокойно лято.

От 2 март до 20 май продължава периодът на ретроградния Марс, рисуващ примка в знака на Везни - символ на социални взаимодействия, съперничество, дипломация и справедливост (паритет на силите). Марс е ретрограден два пъти в годината и това не е банално астрономическо събитие. Марс описва как човек или всяка друга същност (фирма, двойка, семейство) изразходва своя сумарен потенциал отвътре навън, по какъв начин използват своите сили - гъвкаво или праволинейно, постепенно или на резки импулси. В същото време, когато Марс рисува на небето своя зигзаг,  "плуват" представите ни за това как и накъде следва да прилагаме своите сили, по какъв начин да използваме своята енергия. Често пъти през това време отново се разпалват стари конфликти. Забелязва се обаче, че страната, която е започнала "войната" при ретрограден Марс, обикновено губи.

През този период не се препоръчва да се започва нова работа, тъй като когато Марс е ретрограден, всички ние не много ясно си представяме как и в каква посока рационално и оптимално да изразходваме енергията си. И обратно, ако вие отдавна се мъчите с омръзнала ви работа, но не ви стига решителност, за да хлопнете вратата, ретроградният Марс ще ви помогне да се разделите с онова, което е отживяло, остаряло.

Не е желателно при ретрограден Марс да се започва проект, свързан със значителен разход на енергия - след преминаването му в директно движение ще откриете грешки в своите действия и в разпределението на силите. При част от хората през този период поривите към активност могат да бъдат блокирани от вътрешна неувереност. Впрочем, повишената предпазливост може да изиграе и съвсем позитивна роля - да предпази от неприятни последствия от необмислена, импулсивна постъпка. Ако вие обикновено потискате своя гняв и другите си желания, това довежда до соматични заболявания. Мислете, избирайте как да живеете, къде и колко от силите си да изразходвате. Важното е всичко да е в полза на здравето ви.

Н.Чиркова
Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.