понеделник, 30 април 2012 г.

Астропрогноза: 30 април - 6 май 2012

От 5 до 21 май Слънцето е "на линия" с Юпитер относно планетата Земя. Такова  съединение се случва всяка година последователно във всичките 12 зодиакални знаци. Тази  година е в Телец. Времето, когато Слънцето влиза в Телец, спомага не само за буйното и  жизнеутвърждаващо цъфтене на пролетната природа, но и засилва същите процеси и в хората.

Процесите на растеж, увеличение, придобиване сега са над всички останали. По-бързо растат  децата, по-бързо расте нашето благосъстояние и увереност в живота. Нещо повече, ние  започваме да смятаме всичко, което спомага за нашето материално благополучие и  стабилност, за най-важното нещо. Да придобиеш, да направиш и да задържиш - ето  девизът на този период.
Това, че Юпитер сега се намира в Телец, придава на ежегодната  тенденция 12-кратна сила. Защо 12-кратна? Защото в Телец Юпитер е веднъж на 12 години.  Сега се дава импулс за богата реколта - Телецът е знак на подородието. Дава се импулс  и на  всички други начинания, които се случват в този момент. Например - встъпване в длъжност,  придобиване на имущество, делови договор или щастливо съпружество. Продължителността на  този импулс е 12 години. Както се казва - побързайте да се възползвате.

Трябва да се каже, че  веднъж на  4, 6 и 12 години, когато Юпитер активизира нашето Слънце (във всеки знак)  на  личностно ниво,   често пъти се случва следното: някой или нещо доста болезнено засяга нашето самолюбие.  Някой ще каже: за какво щастие, какво уважение, мен просто ме унизиха! Тези "някои" този  път, по-вероятгно е да бъдат Скорпиони, Лъвове, Водолеи. Е и Телци, разбира се. Може и да е  така. Юпитер все пак не е дядо Мраз, а Гръмовержец. И ако по време на неговото въздействие  се случва нещо неприятно за самолюбието ни, значи си струва сериозно да си помислим как да излезем от положението с достойнство. Във всяка една индивидуална ситуация, при всяко  взето от вас решение, трябва да се възприема ситуацията с Юпитер като "ритник", придаващ  социално ускорение. Т.е. ражда се стимул - напред и нагоре! И по никакъв друг начин не бива  да се интерпретират подобни събития по време, когато Юпитер преминава през Слънцето.  Успех на всички! 

Ето и седмичната астропрогноза за всеки знак. И хороскоп за месец МАЙ 2012.