понеделник, 16 април 2012 г.

Астропрогноза 16 - 22 април 2012 година

Астрономическите новини през седмицата са, че във вторник Меркурий преминава през точката на пролетното равноденствие (0 градуса на Овен), носейки със себе си истинската пролет, а Слънцето в края на седмицата преминава в Телец. На следващия ден след като Слънцето влезе в сектора на Телеца, е новолунието.

Новолунието в Телец на фона на текущата година подчертава темата за банките, финансите, личното благополучие и неговата стабилност. Това е още по-важно, защото през цялата седмица Слънцето се намира в противостояние със Сатурн, което обикновено потиска жизнените процеси, тонус, оптимизъм и жизнени ресурси, включително и материални, парични. Всеки от нас в някаква степен към края на седмицата изчерпва своите ресурси до определено дъно и в събота, в новолунието, ни се налага да се погрижим и настроим за тяхното възстановяване. Търсете източник на ресурси!

Трябва да кажем, че през тази година Слънцето влиза в сектора на Телец много по-рано отколкото през миналата година. Миналата година то направи този преход на 20 април  в 10:19 по Гринуич, а тази година то  избързва - влиза в Телец на 19 април в 16:13 часа по Гринуич. Такива колебания са напълно естествени от гледна точка на астрономията. Затова календарната дата и времето на раждане не всяка година съвпадат с астрономическото положение на Слънцето в момента на раждането. Понякога има закъснение, понякога - избързване. Рождения си ден човек празнува според календара, а годишната индивидуална карта астрологът чертае според точното положение на Слънцето в момента на раждането, а не според календарното време на раждане.

Астрологията се базира на астрономията, а не на календарите, които както е известно се променят и коригират. И така, тази година Телци ще започнат да се раждат почти с едно денонощие по-рано, отколкото през миналата година. Ето налице е такъв календарно-астрономичен казус.

На всички пожелавам приятни изненади и новини през тази седмица! Задължително ще има такива.

Ето и седмичната астропрогноза за всеки знак.