понеделник, 9 април 2012 г.

Астропрогноза: 9 - 15 април 2012 година

Какво се случва в горните сфери през тази седмица? Запазва се влиянието на случилото се в края на март и в началото на април остро конфликтно взаимодействие на Слънцето, Уран и Плутон, продължава противостоянието на Марс и Нептун. Всичко това дава импулс за разширяване на личното пространство по всякакви начини, импулс за социални завоевания, за настойчиви изисквания на онова, което изглежда желано и принадлежащо ни по право. Бунтове, преразпределяне на влияние, борба за власт - всичко това възниква не просто така, всичко се подхранва от енергията на Космоса.

Това обаче не означава, че сме марионетки и можем да припишем цялата отговорност на звездите. Космосът засилва или отслабва определен спектър от енергии, а на каква вълна ще се настроим и как ще я използваме, решава всеки от нас. Хората, които по рождение имат излишна енергия, особено настойчиво се стремят да "огънат" околния свят и обкръжаващите ги. Като че ли самите обстоятелства и пролетният въздух стимулират решителните, активните, предприемчивите. Не по-малко от 30% от населението избират активна житейска позиция, стремят се към промени. Това е твърде много за "спокойни времена". Едновременно с това, максимално се проявява емоционалната възбудимост, раздразнителност.
След ярки избухвания на активност настъпва преумора. Психически сега сме много уязвими, мнозина от нас са склонни да използват нападението като начин на защита. Изпреварващата защита има както е известно и плюсове, и минуси. На всяко действие има още по-мощно противодействие. В такава обстановка много се дава на онези, които имат сила, власт и предприемчивост, но от тях се и иска много. Като страничен ефект на повишения енергиен фон се формира опасна криминогенна обстановка, изостря се борбата в структурите на властта, увеличава се броят на катастрофите и пожарите. Всичко това е от излишна решителност и непредпазливост. Повишена е вероятността от остри, несправедливи социални и международни събития. В личния живот някому както обикновено не му върви, другиго късметът загърбва внезапно. Разширението на своите пълномощия всеки постига с борба. Честолюбието и алчността не дават покой, тласкат към решителни постъпки. Всичко това заедно, за добро ли, за зло ли, прави социалния и личен живот наситен и интересен.

През тази седмица скоростта на Марс е минимална, той се готви да спре и да тръгне в права посока в събота. При това, трябва да помним, че той противостои на Нептун. Тези два фактора провокират минимална работоспособност и стремеж за постигане на резултати не по най-правите пътища и по хитри начини. Често пъти такава тактика в действията се проявява в срледата на не съвсем честни предприемачи или в семейства, където съпрузите си изневеряват.

Всеки обаче избира сам: Родина, любима и път.
И всеки сам носи отговорността на своя избор.