понеделник, 23 април 2012 г.

Астропрогноза: 23 - 29 април 2012 година

Слънцето току-що е влязло в знака на Телеца и неговата енергия спомага не само за буйния и жизнеутвърждаващ цъфтеж на пролетната природа, но усилва същите тези процеси и в хората. Това, че все още в Телец се намира Юпитер, многократно засилва процесите на растеж и натрупване. Физически децата растат по-бързо, обстоятелствата подпомагат бързия финансов успех и придобиването на всичко, което може да повиши потребителското ниво, да повиши чувството на комфорт и сигурност. Над всичко останало преобладава желанието не просто да се живее, а да се живее добре.

Ние започваме да смятаме за приоритетно всичко, което спомага за нашето материално благополучие и стабилно съществуване, към това насочваме всичките си желания и усилия. "Да придобия и да запазя" - ето девизът на тази седмица. И това се отнася не само до материалните неща. В човешките отношения също се засилва собственическото чувство. Хубаво или лошо, зависи как се реализира това чувство. Например, ако засилването на чувството за собственост у мъжа по отношение на жената и малките деца го стимулира да им създаде комфорт в живота, кой ще каже, че това е лошо? А ако чувството на собственост се проявява с ревност и различни форми на експлоатация на други хора, това разбира се е лошо.

Не игнорирайте, а контролирайте своите чувства и желания. Те ще ви подскажат какво е наистина важно за вас, а без какво можете спокойно да минете. Засилва се алчността. На битово ниво това ще повиши нивото на продажби от битови дреболии до големи придобивки, в зависимост от личните възможности. През цялата седмица най-голяма власт върху реализациите като събития и хора имат Телците, Девите и Козирозите. В повечето случаи те се ползват от формално принадлежащите им права, без да ги нарушават и превишават. Можете смело да им се доверявате.

Осъществявайки своите стремежи, Раци и Овни не искат да се примирят с положението, тяхната съпротива на хора и обстоятелства е много голяма. Най-активните от тях умело използват своите права и законите, най-необузданите следват своята линия, въпреки всички и всичко. Благодарение на положението на Уран в сектора на Овена, "градусът на лудостта" в обществото надвишава всички допустими по-рано граници. Овните както винаги действат праволинейно и откровено; Раците, както винаги крият своите истински мотиви. Всеки със своето.

Трябва да се отбележи, че през тази седмица Слънцето взаимодейства с Плутон, което усилва ролята на властта във всяко общество. И затова в мащабите на обществото и държавата ще се случват доста важни събития, ще се вземат и осъществяват съдбоносни решения, програми и закони с дългосрочен, структурен характер. Може да се очаква, че това ще засегне селското стопанство и ползването на земята, банковата сфера, самата структура на държавна власт. С други думи, вероятно ще се приемат и осъществяват решения, свързани с разпределението на материалните ресурси на държавата и правилата на използването им в дългосрочен план. Трудно е да се каже предварително в какви конкретни форми това ще се прояви през следващите дни, но ясно е едно - всичко, което сега става, е важно и ще съществува дълго. В личния живот е същото - формират се дългосрочни тенденции.
Пролетта повдига настроението на всички без изключение. Да се надяваме на по-хубавото.

Ето и седмичната астропрогноза за всеки знак