понеделник, 7 май 2012 г.

Астропрогноза: 7 - 13 май 2012

Пет от девет планети в Слънчевата система сега се намират в земни знаци и тази значителна енергия формира основата на случващото се - всичко се материализира. Докато Юпитер и Слънцето от 5 до 21 май се движат в тясно съединение по Телец, преобладават процесите на растеж и плододаване. Засетите семена, започнатите по-рано делови и финансови проекти, битовите подобрения - всичко, което сега се ражда, получава повишена жизнеустойчивост и способност да дава "богат плод".

И не става дума само за материалните неща -  както е известно Слънцето символизира  творческата енергия, това е гръцкият бог Аполон, покровител на изкуствата. Юпитер (Зевс) е върховно божество, бог Гръмовержец. В съединение тези два принципа спомагат за висши постижения в изкуството. Ще се надяваме и очакваме, че през тази седмица нещо подобно ще се роди в сферата на културата и изкуството.

Друго значение на Слънцето и Юпитер е възможността да се реализира творческият потенциал на индивида (Слънцето) в обществото (Юпитер) и да се постигне социално признание. Има и още едно значение - тържеството на материалните ценности. Сега всички могат да го постигнат, но най-много - Телци, Деви и Козирози.
На 9 май Меркурий влиза за две седмици в сектора на Телеца, и нашето мислене става много по-прагматично, по-бавно, отколкото е присъщо на всеки от нас по рождение. През този период много по-успешно работим с ръцете, отколкото с главата. В същото време "словото" тежи повече, а деловото общуване е по-конкретно и резултатно. Сега можем успешно да направим разнообразни практични вещи, да извършим най-изгодните финансови сделки, тъй като Меркурий е в Телец - той е умел занаятчия, и разбира се, търговец. Не крупен бизнесмен, а среден търговец. Затова сега пътят пред тях е отворен.

Още една новина за седмицата - Венера спира в Близнаци и е готова да се обърне, да стане ретроградна. Ретроградната Венера ще се движи в Близнаци от 14 май до 28 юни, а това може да върне при нас "стари" възлюбени, както и да предизвика забавяния или ограничения в паричните въпроси или в придобиването на желаното имущество. Нашите чувства в периода на ретроградност на Венера ще отидат навътре, ще бъдат скрити под слоя рационални съображения. Едновременно с това е възможно да изплуват спомени за предишни чувства и увлечения - нещо като своеобразно излизане от настоящето към миналото. Понаблюдавайте себе си и околните, помага за да осмислим случващото се.

Ето и седмичната астропрогноза за всеки знак. И хороскоп за месец МАЙ 2012.