понеделник, 14 май 2012 г.

Астропрогноза: 14 - 20 май 2012 година

Важно астрономическо събитие през тази седмица е слънчевото затъмнение на 20 май в 1-ия градус на Близнаци. Обикновено слънчевите затъмнения през годината са две. Тази година те са през май и ноември. Затъмнението през тази седмица е пръстеновидно от серията Сарос. Смята се, че тези затъмнения носят успех, но той идва след продължителна, напрегната работа, в резултат на свръхусилия.

Може би това ще е нечия "натрапчива идея", която най-накрая ще намери признание в социалната среда. Може би нечий дълъг и упорит труд най-накрая ще бъде потърсен и оценен по достойнство. Затова има смисъл сега да се трудим упорито, да настояваме на своето, да развиваме идеи - скоро може да има пробив. Разбира се, всичко това е в състояние да реализира само нестандартен човек.


Всички останали ще постъпят правилно, ако се отнесат критично към фикс-идеите и натрапените мнения, преразгледат ги, преобърнат ги. За съжаление, "градусът на безумие" в обществото сега е толкова висок, че подобни натрапчиви идеи и мнения има предостатъчно. Дай Боже, всички да се отървем от някои от тях по най-щадящ за разума ни начин. Затъмненията от тази серия са наблюдавани през 1940, през 1976 и 1994 год. Може би тази информация ще наведе на интересни спомени?

Във вторник Венера се спира и започва своето ретроградно движение в сектора на Близнаци. През цялата втора половина на май и юни ние ще преосмисляме себе си критично, през призмата на своите отношения с хората, приятелите и любимите. Ще размишляваме върху своите неуспехи както в резултат на прекалено доверчивото ни отношение към хората, така и на своята недоверчивост. Ще си спомним трудности и преживявания от успешни и несполучливи взаимодействия с приятели и любими хора. Старайте се не само да тъгувате за онова, което не се е случило, но и да разсейвате своите мисли с приятни спомени, за да не загубите вяра в Любовта и Привързаността.

През юли настроението ни видимо ще се подобри и ние ще сме абсолютно готови за нови експерименти в търсене на приятели и любими. Ще започнат да се появяват нови познанства, увлечения, отношения. А сега, в своите размисли се постарайте да разберете, че не бива да се привързвате към онези, които не ви отговарят с искреност, не бива да осветявате онези хора, които само поглъщат вашата светлина, топлината на душата ви и не ви дават нищо. След ретроградното движение на Венера имаме шансове за обновен душевен живот, за нов поглед върху чувства и нови привързаности. И да се утвърдим в ценността на вече съществуващите свои привързаности.

Ето и седмичната астропрогноза за всеки знак.