понеделник, 21 март 2016 г.

Седмицата 21 - 27 март 2016

Продължава важният "коригиращ" момент за годината: периодът на затъмненията. На 23 март, в 11:48 по Гринуич е Лунното затъмнение в 3-ия градус на на знака Везни. То ще продължи почти 3 часа. Слънчевото и лунно затъмнения, случващи се едно след друго всяка половин година, сигнализират за началото или края на определен етап в социалния и личен живот на хората. Но само на онези хора, на чийто рожден ден или друга важна за тях точка в хороскопа се случват тези затъмнения. Този импулс води след себе си определени събития, които носят най-често неизбежен характер  и  могат да имат както положителен, така и отрицателен резултат. Разликата между слънчевото и лунното затъмнение е в това, че в дните на слънчевото затъмнение започва нещо важно (първата половина на март), а в дните на лунното затъмнение нещо се разрушава (последната седмица на март).

Ако имате желание рязко да промените начина си на живот или да скъсате някакви отношения, то най-добре е да направите това тази седмица, дори в деня на лунното затъмнение и в следващите два-три дни. Това лунно затъмнение е частично попадане на Луната в сянката на Земята, затова такива затъмнения не са ярко изразени визуално и са относително слаби енергийно. То едва ли ще създаде мощен поток от разриви в социалните договори, освен при хората, родени в деня на затъмнението или в дните около него.

През тази седмица ще се засили желанието за изясняване на отношенията дори при онези, които обикновено се стремят да избягват това. Особено, ако у търпеливия човек се е натрупало разочарование и раздразнение. В този случай конфликът ще стане очистваща процедура.  Лъжа, фалш и психологически манипуляции (внушения)  ще излизат наяве тази седмица. Студените, затворени хора още повече ще се напрегнат, стараейки се да избягат от атакуващите ги от всички страни изнудвачи, изискващи нещо обещано и дори необещано. Ще се наложи да се плати за спокойствието, отстъпвайки на нахалните хора поне нещо от онова, до което те се домогват.

Малцина ще спрат вниманието си върху емоционалното влияние на затъмнението, но то ще е голямо по цялата Земя. Нали Луната е основен стимулатор и регулатор на физиологичните  и психически процеси. Всяко пълнолуние засилва емоционалността, а по време на затъмнението нещо "се къса" в душата. Случващото се се възприема по-остро, много присърце. През посочения период в зоната на риска попада сферата на личните отношения - непонятно откъде дошлата тревога за запазването на съюза ще нараства при някои от нас буквално с всеки час. Зърното на съмнение в стабилността на съпружеските отношения, на собствения трудов договор, посети тази седмица могат скоро да донесат най-неприятните плодове. Когато действието на затъмнението (след две седмици) се изчерпи някои наши опасения ще се подтвърдят, други ще можем да коригираме и възстановим. Но ако вие съзнателно или под влиянието на емоциите през тази и другата седмица скъсате някоя нишчица, това е завинаги. Възползвайте се от тази възможност, ако е дошло времето да се избавите от нещо или от някого.

Напомням ви, че на 21 март по западната традиция започва годината на Марс. Както вече писах, Марс като управител на годината засилва стремежа ни към активна и по възможност независима житейска позиция. За съжаление, понякога това е твърде активна позиция. В авангарда се оказват хора, които предпочитат да са в центъра на събитията, в боя, в преследването.

Н.Чиркова


Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.