неделя, 13 март 2016 г.

Седмицата 14 - 20 март 2016

Започна последната седмица от периода на Риби. В неделя, в 4:31 по Гринуич, Слънцето пресича точката на пролетното равноденствие и влиза в знака на Овена. Започва астрономическата пролет. Тази мисъл съществено повишава настроението на всички, без изключение. Не само природата, но и хората оживяват и започват много по-бодро да претворяват своите желания в реалност. Появява се хъс, събужда се волята. От друга страна, засилва се безразсъдството, самоувереността и стремежа да се "реже от корен". От трета страна, продължава и се засилва пролетното изостряне при психически неуравновесените хора.

Венера в края на миналата седмица е влязла в сектора на Риби, Меркурий се намира там вече от няколко дни, да не говорим за Слънцето, което задава тон и играе ролята на диригент на целия планетен оркестър. Да не забравяме и за Нептун, който се е настанил в Риби от 2011 и ще остане там до 2024 година. И така, през тази седмица ние имаме четири планети в сектора на Риби, което прави този вид космическа енергия преобладаваща. И едва в неделя тази сила намалява поради излизането на Слънцето оттам.

Риби - това е "миналото", Риби - това е океан от таланти и дълбоко скрити емоции, Риби това е целият диапазон от нравствени принципи, от Христа до Юда, от святост до предателство. Двойствеността е неотделима част не само от Близнаците, но и от Риби. Може би дори в още по-голяма степен, защото корените й са по-дълбоки. При Близнаците двойствеността се проявява външно - в поведението, в начина на мислене. При Риби е на ниво подсъзнание и във волевата сфера на вземане на решения. Всеки от нас тази седмица се потопява в такива ситуации, които създават в нас състояние на раздвоеност и като следствие, колебания и нерешителност. "Миналото" в образа на нашите родители, предци, спомени за нещо много емоционално, в тези дни ни настига и силно влияе върху обективните събития и нашите решения. Това може да бъде полезно, трогателно, тревожно, драматично. В социалните и световни събития също ще отбележим ситуации, когато миналого нахлува в нашето настояще на прнципа, че "новото е добре забравено старо".

Възможно е в тези дни да загубим нещо субективно ценно. Или съзнателно да пожертваме нещо. Друг вариант е нищо да не получиш, нищо да не пожертваш. Ето такива разхвърляни мисли започват да бродят в главите ни, напълно в духа на Рибите - "нищо не се разбира, но каква енергия има!" Както и да е, докато Меркурий не излезе от Риби на 22 март, за нас е по-просто и ефективно да разчитаме на интуицията си, на опита, фантазията, илюзиите и паметта, отколкото на логиката и абстракциите. А обективните факти и събития периодично ще ни карат да дойдем на себе си, лишавайки ни от илюзии и "отваряйки ни очите". Нещо като студен душ. Мислете как в такава обстановка правилно и безопасно да преживеете тази седмица и как да уредите своите неща.
Н.Чиркова


Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.