понеделник, 25 януари 2016 г.

Астропрогноза: 25 - 31 януари 2016

Още в началото на седмицата Меркурий  спира своето движение назад и след като стои един ден на място, с нарастваща скорост се устремява напред да догони отдалечилото се Слънце. Ще го догони през втората половина на март. Така ще е и с нашите начинания, които са се запънали  през януари. През тази седмица те ще започнат да се придвижват напред и през март ще дотичаме до целта.

Към сферата на влияние на Меркурий се отнасят деловите пътувания, бизнес, документи, безналични преводи и други "пари на хартия", включително и финансовите задължения. Във всички тези сфери на дейност си струва да се положат усилия, за да получим до пролетта желания резултат.  В това много ще ни помогнат деловите контакти и връзки. През януари и февруари ние имаме свободата да ги използваме широко и да ги умножаваме. Протекции и благотворителност през тези два месеца играят много голяма и позитивна роля за всички и особено за представителите на знака на Дева. Периодът на  Водолея, в който живеем сега, предполага особена сплотеност на обществото. Взаимната помощ и отговорност, развитият интелект и технически изобретения са свойствени само на хората и само те ни позволяват да оцеляваме като вид. През периода на Водолея  тези социални качества ни помагат изключително много. Така че хайде да ги използваме, оставяйки настрани противоречията и дребните претенции. Сам човек сега не може да постигне много, дори да притежава огромни способности.

От 26 до 29 януари почти всички ще могат да се убедят в това. Събитията са такива, че ни се струва как някой непрекъснато ни спъва. Това поражда упоритост и стимулира колективните усилия.  В резултат,  от 29 януари до  16 февруари  рязко се повишава нивото на колективната агресия и враждебност в света. Допълнително към това, през пъравта десетдневка на февруари се засилва действието на екстремни фактори с различен характер - както социални, така и природни. Каквото и да става, всички бурни социални събития, всички екстремни прояви от 4 януари до 19 април все пак се поддават на контрол, регулиране и международно споразумение (договори). И това ни радва.

През това време е възможно, макар и трудно, да държим юздите на буйния кон на историята. Както и на отделни, прекалено енергични и буйстващи, представители на социума. През този период обективно се понижава имунитета, повишава се непредпазливостта, битовата конфликтност и като следствие се повишава вероятността от нещастни случаи и факти на насилие.

Как е правилно да се използва тази енергия? Да се работи много и плодотворно, да разчитаме на своята бърза реакция в опасни ситуации. Звездите не принуждават, те само създават енергиен и информационен фон, от който всеки от нас избира "своята вълна" и я използва според своето разбиране. 
Н.Чиркова


Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.