понеделник, 18 януари 2016 г.

Астропрогноза: 18 - 24 януари 2016

Завършва периодът на Козирога, символизиращ консерватизъм и стабилност.   Безусловно, да се говори за стабилност сега не се налага, но на фона на предидущите и последвалите събития по-голямата част на януари ще се запомни като относително "замразена" в смисъл на събития. От 4 до 25 януари ретроградният Меркурий   няма да донесе абсолютно нова  информация. Освен такава на принципа: "новото е добре (или не чак толкова добле) забравено старо". В назначенията, направени през този период, няма нищо ново в смисъл на перспективи - нито за онези, които "наемат", нито за онези, които биват "наети".

В сряда Слънцето преминава в знака на Водолей и започва период на "нонконформизъм" силен и ярък в различна степен. Енергията на Водолея, която  чрез Слънцето започва да се излива върху света, започва да размива, да разчупва отделните кристални структури - от семейните порядки до старите международни съюзи и организации.


От 2008 година идеите на глобализма са изчерпани на фона на възраждащите се през последните години идеи на консервативната национална държава (не се смейте, до 2017 година всичко ще бъде доста очевидно), в периода на Водолея непременно ще се засилят както умерено демократичните, така и революционно-радикалните сили. Това е очевидно на фона на международните и вътрешно държавните събития. Пък и всеки от нас може да разбере това и да го усети в собствената си лична съдба и битови обстоятелства, ако се замисли върху това повече от няколко секунди. Още повече ако намерим сили в себе си да поразмишляваме по-дълго.

И така, в средата на тази седмица ние влизаме в период на "разрушаване на остарели конструкции". Не така кардинално и продължително, както от 1989 до 2002 година, но приблизително в същата традиция, с максимално усилване на тенденциите през март-април. Ако в своя отделно взет живот вие сте готови да обновите нещо, започвайте! Като не забравяте, че колективните сили започват да печелят преднина и едва ли си струва да вършите нещо важно сами. Дори и в двойка няма да бъде достатъчно - хората започват да се чувстват по-комфортно като част от колектив. Дори явните индивидуалисти биват въвлечени в групи, тъй като силите на всеки отделен човек през това време на годината са минимални. Дори зимата потвърждава това - ако не използват постиженията на обществото, хората няма да оцелеят. Преживявайки трудни времена, хората винаги се събират в "тълпа". Дори когато времената не са най-лошите, колективизмът, характерен за енергията на Водолея е велико постижение на човечеството. Така че нека го използваме. Зареждайки се с колективни енергии, да запазим своята индивидуалност и известна доброжелателна дистанция в отношенията си с хората.

Иска ми се да спомена и за още една обективна тенденция, възникнала в началото на януари, която ще продължава до средата на май. Силата и ефективността на социалната експанзия през този период е миинмална, попътният вятър се превръща в безветрие, а от време на време променя посоката си преминавайки в насрещен. Вписването в непозната социална среда (колектив, страна, регион) е затруднено, протекциите не помагат. Отложете преместванията си до средата на май, ако имате достатъчно сили и гарантирани протекции от приемащата страна.
Н.Чиркова


Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.