понеделник, 9 ноември 2015 г.

Седмицата: 9 - 15 ноември 2015 година

Върху земните дела сега влияят предимно два фактора - активността на енергията на Скорпиона и повторното усилване на енергията на знака Везни. В Скорпион се намират Слънцето и Меркурий - това означава, че информацията и събитията до известно време са скрити до голяма степен, тече дълбока информационна  работа по най-различни актуални въпроси, трупа се потенциал, който ще се прояви през следващата седмица с очевидни събития.

В края на ноември и през първата половина на декември тази информационна вълна ще стане достъпна не само на "избрани", но и на цялата "честна публика". Може да се каже, че сега се натрупват политически, финансови и културни предпоставки за значими декемврийски събития. Втората страна на медала  е растящото влияние на знака Везни, където през втората половина на ноември и в началото на декември се намира Венера - фактор в доминирането на социалните стандарти, дипломацията, съдебните процеси (баланс и справедливост). И където от средата на ноември до началото на януари се намира Марс, активизиращ всички тези процеси, придаващ им характер на съревнование (в най-добрия случай) и безкомпромисна социална борба между различните групи, общности и "културни кодове".

През следващата седмица "всичко тайно става явно" и мнозина няма да се зарадват от това. Във всеки случай, малцина ще се зарадват на такива фактори като цените на нефта, ценностната равностойност на валутите (тяхната реална сила), положението в туризма, въздушния транспорт и като цяло в международните съобщения, както и положението на нещата в дипломацията като средство в международните взаимоотношения. Всички тези сфери влизат в очевидна остра криза от средата на октомври до края на януари. Пикът на този процес ще се падне върху последната десетдневка на ноември и по-голямата част на декември. Засилването на енергията на Везните до 5-6 декември все още може да държи ситуацията в относително балансирано състояние. След което агресивните  завоевателни сили стремително нарастват, до края на годината везните започват стремително да се наклоняват в посока "експанзия", меко казано.

Личният живот на всеки от нас с една или друга сила и очевидност се подчинява на същия този алгоритъм. За пример ако вземем здравето (душевно и физическо), въпросите, свързани с кариера и финанси, то през тази седмица нещо не особено хубаво се трупа вътре; през следващата седмица постъпва "разясняваща" информация (особено за Стрелците  и техните близки) от стратегически характер, която ще насочи по-нататъшното развитие на събитията. Това е доста условна схема, но тя е сърцевината, на която опирайки се ние ще ориентираме  своето поведение  в конкретните важни ситуации. Успех на всички! 
Н.Чиркова


Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.