понеделник, 16 ноември 2015 г.

Седмицата 16 - 22 ноември 2015

Какъв стил на поведение е подходящо да предпочетем през тази седмица, за да можем възможно най-адекватно да използваме космическата енергия? За да си отговорим, трябва да имаме предства за това какъв е характерът на тази енергия? Да поговорим за това.


До края на седмицата първа цигулка все още свири Скорпион. Особено отчетлив е периодът от 8 до 22 ноември. През това време ние напрегнато, и в повечето случаи мълчаливо, размишляваме и анализираме, докато не стигнем до същността на нещата. Говорим критично и язвително за недостатъците, до които сме се добрали. Вземаме решения тайно, не бързаме да ги обнародваме. Като цяло, държим се като "сив кардинал", отчитайки че другите също могат да се държат по този начин. Хората, притежаващи способностите и навиците на Шерлок Холмс и Кардинал Ришельо, преуспяват. Хората, заети с научни изследвания и финансови анализи, имат шанс за успех. Сблъсквайки се с язвителност и сарказъм, не се учудвайте. В бита също ще успеят онези, които умеят да скриват своите идеи, които са намерили и използвали източник на конфиденциална информация.

В какво е нашата слабост през това време? Ние не успяваме сполучливо да установим "леко" общуване, не успяваме в търсенето на консенсус, в дипломатическо и толерантно поведение. Да се създадат и задържат деловите връзки не е лесно. Затова ък се образуват здрави и дългосрочни контакти на основата на взаимна зависимост (морален или финансов дълг), чувството че притежаваш другия човек, ревност. И съвсем не е задължително това да бъдат щастливи връзки. Драматичният сюжет присъства сега и в политиката, и в брака, и във финансово зависими отношения.

Всичко се променя в края на седмицата, през почивните дни, когато силата на Стрелеца поема инициативата. В Стрелец влиза Меркурий, а след него и Слънцето. Нашият начин на мислене, поведение и волеви решения излизат в стратегическия простор. Натрупаните сведения в размисли, анализ и чрез тайни източници на информация стават основа за построяване на близка и по-далечна стратегия. Всеки от нас има свой мащаб на стратегически потенциал: едни - в рамките на семейството, други - в рамките на държавата. Но всеки от нас от 23 до 28 ноември непременно ще обнародва своята изстрадана през периода на Скорпиона стратегия, повярвайте в това. Трябва само да я чуете.

През този период ще бъдат изказани и публикувани множество смели идеи, теории, цели. За работещия човек, обикновения гражданин е достатъчно да знае, че от 17 ноември до 1 декември трудолюбието и професионализмът ще станат добър повод за напредък в кариерата и за получаване на преференции от ръководството. Ако умеете да се концентрирате в работата си, ако сте професионалист, през втората половина на ноември ще бъдете оценени. При това не инцидентно, не за кратко, а като естествен резултат от вашия предходен труд.
Н.Чиркова


Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.