неделя, 25 октомври 2015 г.

Периодът на Скорпиона

През отминалите почивни дни ние сме влезли в астрономическия период на Скорпиона. За северното полукълбо това е време, когато жизнените процеси се приготвят за сън. Затова пък социалните процеси излизат на преден план, понеже в суровата природа човек може да оцелее само колективно. От "партньорското" взаимодействие в периода на Везни ние преминаваме към взаимодействие на "ресурси": всеки трябва да внесе в обществото (в съдружието) нещо свое. Сега това се нарича глобална икономика. А тя се основава на политиката.

Ето тези процеси ще бъдат приоритетно важни през предстоящите четири седмици. Смисълът и същността на Скорпиона е натрупването на огромна вътрешна сила, която до известен момент се крие зад външно спокойствие. Така е и с всички процеси: до известно време протичат вътрешни, скрити, тайни световни процеси. Докато не изригне "вулканът" и не се излее "магмата". Както в света, така и в нашите частни ситуации. 

Как именно  действаме ние и политиците в стил "Скорпион"? Отначало тече дълбока тайна подготовка, след това идват "непредсказуеми" действия. Защото до някое време намеренията са били скривани старателно. Още едно качество на този период - неприемането на авторитети, на чужди норми и правила на играта. Как това ще повлияе върху обстановката в този воюващ и мигриращ свят?

На отделни личности, родени със силни скорпионски качества, е свойствена преувеличена потайност в личните дела. Където и да се намира Слънцето на човека, ако той е потаен, значи в него е силна онази част на личността "скорпион". Нали във всеки от нас присъстват всичките  12  основни психотипа (начина на взаимодействие със средата). Някои са очевидни, други присъстват в минимално количество. Сега във всеки от нас се събужда "скорпионът". Погледнете в очите му, използвайте неговата сила.

Нашият анализ би бил твърде едностранчив, ако забравим за мощното влияние на Девата, което доминира в света до следващия септември. А сега, в периода на Скорпиона, то е особено силно. Конкретността, материализмът  и практичността на Девата прекрасно се съчетават със силата на Скорпиона. Ние сме способни да разкрием собствените си вътрешни резерви или агресивно да ги отвоюваме от ближния, получавайки нова реалност, както в личния живот, така и в международното пространство. Задачата в живота през периода на Скорпиона е да се разруши всичко отживяло, да се променят възгледите за живота, да се фокусират основните ценности в живота, като се отделят от второстепенните. И да бъдат отстоявани, каквото и да ни струва това на нас или на нашите противници. Сложно и интересно време е този период на Скорпиона! 
Н.Чиркова


Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.