понеделник, 12 октомври 2015 г.

Седмицата: 12 - 18 октомври 2015

През октомври на практичните, земни хора (предимно Телци, Деви и Козирози) им се дава уникален шанс да реализират мащабни делови проекти. Съществува такова понятие като "способност да формираш събития" или реализационна способност. Притежава я онзи, който сега формира около себе си нова реалност. От тази част на обществото и от онова, което те ще направят през октомври, зависи много и в бъдеще.

Всички, които искат да постигнат нещо в нашия материален свят, трябва да застанат до такива хора, да се вслушат в тях, да им сътрудничат. Ефективността на действията през октомври се повишава не само при "земните" хора, но и при "водните": Риби, Раци, Скорпиони. При тях обаче водещата сила ще бъде техният правилно избран, надежден и стабилен партньор. Ако за земните хора е лесно да се опират на обективно формираните обстоятелства, използвайки при това своите вродени таланти, действайки еднолично, то на водните хора ще се наложи да се понапрегнат, опирайки се на партньори, приятели, спонсори, обучавайки се в крачка, за да не пропеуснат тези възможности. Ще отбележа, че "земните" и "водните"  характери работят добре с материалните ценности, с ресурси и пари. При това комуникаторите ("въздушните" хора) и ентусиастите (огнените характери) през октомври няма да могат да се впишат естествено и лесно в ситуацията, да постигнат еднолично чувствителни резултати. За да има резултати трябва да си уверен в себе си професионалист, а не "ентусиаст-лидер", пълен с иеди, които трябва да осъществяват други хора. Проявете издръжливост, спокойна, упорита, правилно дозирана воля, желателно е без нервни изблици. Агресията като начин на оцеляване през това време трябва да носи не разрушителен, а съзидателен  характер. Трябва да се работи  с хъс, да се произвежда и добива само онова, което може да се реализира, а не с цел самоутвърждаване; да се защитава собствената територия, своите имуществени и финансови интереси - без война, със законни или одобрени от обществото методи.  

За онези, които имат намерение да развиват производство (фабрики,заводи, ферми) сега е моментът да разширяват бизнеса си чрез инвестиции. Би трябвало и държавните институции да поощряват този процес, да го подкрепят със закони и преференции. В битовия живот всичко,  което построим за месеца, отремонтираме, преправим, ще ни носи полза дълго време. И не само в материален план. Желателно е да се самоутвърждаваме в обществото и да се издигаме в своята среда с професионализма си (със златни ръце и светъл ум), а не с мърморене и умение да командваме другите.

От 6 до 18 октомври извънредните ситуации няма да ни оставят да скучаем, особено в понеделник и вторник - в дните на новолунието. Ако в тези дни с вас се случи нещо извънредно, гответе се да отработвате това събитие не по-малко от две-три седмици. Извънредните събития ще създават не хората, за които стана дума по-горе.

Н.Чиркова
Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.