понеделник, 19 октомври 2015 г.

Седмицата: 19 - 25 октомври 2015

През тази седмица преуспяват практичните, земните хора, които умеят да стигат до крайния резултат. Начинанията, които сте стартирали в последните дни на септември и в самото начало на октомври, набират сила и натрупват "материален резултат". До  23 октомври Слънцето е още във Везни и това ни говори, че всички наши инициативи и решения трябва да бъдат законни, балансирани, отчитайки интересите на онези, с които ние се трудим и действаме. В противен случай успехът ни няма да бъде толкова впечатляващ, колкото би могъл да бъде.

От средата на октомври 2015 година до края на януари 2016  година  влиза в сила нов космически фактор, който "разчупва" формираните през последните години финансови тенденции. Под неговото въздействие протичат важни преломни процеси  в политиката, съпровождани от прелом в процеса на формиране на цените на нефта и всичко останало, което зависи от него. Действието на този фактор силно ще усложни положението на нещата в  транспортната авиация,  в туристическия бизнес, търговията, свързана с далечни превози.

Най-големи разочарования очакват онези, които дълго време са пребивавали в състояние на "стратегически илюзии": разчитали са на разширяване и ръст на някакви проекти в живота и кариерата. Самият принцип на "стратегията" и ръста (на каквото и да е било то) сега се подлага на изпитание. Дългосрочното планиране не може да бъде вярно, особено на битово ниво. Така се случва винаги в преломни периоди - знае ли някой какво има "там зад ъгъла"? Отначало трябва да се завие, а след това може би ще стане видима една или друга перспектива.

Във връзка с това, внимателните, практични, "земни" хора са по-защитени от грешки в сравнение с онези, които се втурват далеч и нагоре, строят планове, без да обръщат внимание на променящия се около тях "пейзаж". По инерция те надникват там, закъдето са се били устремили, но онова, към което са се стремили, вече го няма там. Затова пък онези, които претеглят своите постъпки, разчитат само на реално съществуващите възможности, през следващите седмици са способни да преуспеят съществено.

Що се отнася до човешките отношения, които са толкова важни в периода на Везните, до 8 ноември, ако са изградени на основата на взаимна полза и облага, такива отношения ще бъдат полезни и на двете страни. Сключените през тези дни трудови договори, бракове, деловите договори ще донесат несъмнена полза и материална изгода на участниците. Съюзите и дори отношенията на влюбените през това време са стъпили на "твърда почва".  Заформят се продължителни, рационални, прагматични "любовни връзки", включително и служебни, мотивирани от желанието да се прави кариера. Сключват се бракове по сметка - без луда романтика, но със симпатия и намерение "да се върви заедно в живота, да се прави заедно бизнес".
Н.Чиркова


Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.