неделя, 27 април 2014 г.

Астропрогноза: 28 април - 4 май 2014

Пръстеновидното Слънчево затъмнение в 9-ия градус на Телеца поставя плътна точка в процеса на пролетното изостряне в света. И нещо в света започва "на нов ред". Разрушителното безпокойство от периода на Овена е свършило своята работа. Остава ни само да преброим загубите и да започнем като истинския Телец да "орем нивата"  - всеки своята. Под влияние на това затъмнение човекът (и неговият хороскоп), който е влязъл в резонанс с него, е принуден не по-малко от половин година да се бори с изкушението да изразходва енергията, силите, уменията си не там, където  трябва. Особено при участие в колективни действия или противопоставяйки се на някаква група хора. Най-силният резонанс с енергията на затъмнението се формира при хората, които имат рожден ден в деня на Слънчевото затъмнение. 

Затъмнението е на 29 април в 6 часа по Гринуич. В социален план след затъмнението нараства вероятността отделните проекти  през следващата половин година да имат ефекта на "напънала се планината и родила мишка". Въпреки това, импулсът на енергията на Телеца е винаги съзидателен и мащабен. Но не е бърз: има смисъл в държавен мащаб бавничко да се започнат мащабни финансови, селскостопански, производствени, системни проекти. Такива, които са разчетени за години и десетилетия напред.


Всеки от нас, независимо колко силно ни е повлияло затъмнението, може да се опита да заложи в живота си някаква програма, призвана да повиши благополучието, комфорта и стабилността в живота ни. Един ще купи земя, друг ще строи дом, трети ще роди дете... Един малък съвет към всички как най-добре да се възползват от енергията на слънчевото затъмнение. Това не е догма, а само намек за един от вариантите. Направете съответните аналогии и действайте в посоката, която ви е нужна.

През почивните дни Венера влиза в точката на пролетното равноденствие в Северното полукълбо - пролетта вече ще е стабилно топла. Преминавайки през Уран в средата на май, Венера ще донесе изненади не толкова във времето, колкото във финансите. Така го вижда астрологът. Ще го проверим.
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.