понеделник, 21 април 2014 г.

Астропрогноза: 21 - 27 април 2014

Слънцето е влязло в знака на Телеца на 20 април в 3:57 по Гринуич. Родените от тази бурна пролет процеси започват да влизат в устойчиво русло. Едва ли всичко в света ще се успокои, по-скоро ще придобие инерционна мощност, свойствена за Телеца. Това се отнася както до геополитиката, така и до нашия личен живот.

Небесният кръст през тази седмица се намира в най-точно сближаване, резонансът на планетите е най-силен. Силата на неговото въздействие става стабилна и неизбежна, като тежко натоварен влак. Това напълно отразява характера на действията на Телеца - него трудно можеш да го помръднеш от мястото му, но и също толкова трудно е да го спреш, когато той се е "засилил". Така е и със събитията сега. Да се обърне вече формираният ход на събитията е невъзможно. Времето за резки завои е отминало. Сега за това трябва да се почака, докато настъпи периодът на Близнаци. Силата на Близнака нищо не променя кардинално, само дава право за избор на посока. (както стрелките за влака) и възможност съзнателно да се адаптираш към случващото се.

Текущата седмица предшества Слънчевото затъмнение - време е да се прощаваме с всичко ненужно, несъстояло се. Слънчевото затъмнение на 29 април ще придаде импулс на тенденции за половин година. Към това следва да се подготвим, поне мислено - какво искаме да материализираме, на какво в своя живот да придадем стабилност и инерция, какво да направим почва и платформа на своя живот? Моментът на Слънчевото затъмнение е силовият момент на "началото". Ще можем ли или няма да можем, но си струва да опитаме да създадем модел на предстоящата половин година в нещо най-важно, което трябва да създаде усещане за стабилност в този бурен живот. Енергичният и суров космос през тази седмица едновременно с това и омекотява живота ни, дарявайки ни възможност за съществени приходи и успешна реализация на семейните планове и ценности. Най-щедър е той към Риби, Раци и май към Скорпионите. На всички останали ще се наложи да се разплатят за подобен подарък.
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.