неделя, 18 май 2014 г.

Астропрогноза: 19 - 25 май 2014

През тази седмица гвоздеят в космическата програма става Марс. През целия последен месец
той затваряше космическия квадрат на планетите, придавайки острота на политическите конфликти и повишавайки опасностите в бита. При това Марс вървеше "назад" и мотивация за
нашите постъпки бяха стари обиди, предишни постъпки, които ние прилежно измъквахме от своята памет, за да оправдаем своята агресия или обида. В сряда Марс спира своето видимо движение и към края на седмицата започва своето "нормално", настъпателно движение. Практически, през цялата текуща седмица Марс е неподвижен. Във връзка с това неговата енергия придобива характера на бик по време на корида, който е застанал неподвижен на арената: цялата мощ е стационарна и пружината е свита докрай. 

Ако в периода на ретроградност на Марс (2 март - 20 май) желанията и импулсите за дейност у хората като правило са били сдържани от вътрешна неувереност, липса на възможности или неблагоприятни обстоятелства, то сега ние влизаме в период на решителни постъпки. В хората се е натрупала "мотивация" и увереност в себе си. Най-ярко този ефект ще се проявява в политиката - започва още по-активна фаза на събитията в Украйна. Отделви хора (особено Везните, родени в началото на октомври) още през следващата седмица ще станат много по-решителни и активни, ще се решат на постъпки, които до този момент не са решавали да направят. При това Марс във Везни няма да ни тласка към такива постъпки и към такъв взривен разход на сили, както ако той беше в Овен - мястото на неговата сила. Все едно сега преобладава принципът на ответна реакция, а не личната инициатива. А инициативата има таен, комуникационен и информационен характер. Като че ли кардинал Ришельо имаше Марс във Везни, съдейки по неговите действия. Освен това, трябва да се помни, че Марс сега взаимодейства с Уран и Юпитер в "перпендикулярен" режим и е в опозиция с Плутон. Всичко това заедно е такъв необичаен боксьорски ринг, на който във всеки ъгъл стоят четири противоборстващи съперника.

Най-стабилен и силен е Плутон. Той е в Козирог (това е неговата страна на ринга) и ще остане там до средата на 2023 година: ако не го надвиеш и не го победиш, той като булдозер разрива световните площадки за следващото строителство на нови световни политико-икономически структури. И той е над всички държави, лидери и партии - това е съдбата на еволюцията, на Божията воля.

Борбата на Марс с Плутон през тези пролетни месеци е като "удар с камшик". По-разумно е подчинение на висшата воля (ако я разбираш правилно), използването на силите на егрегора и търсене на центъра на силите на базата на съгласие. Плутон - това е и мощната енергетика на масовия конфликт, изливаща се чрез частни лица. Това е възможност за премерване на силите - слабият или най-умният да влезе в партньорство с по-силната система, организация (процеси на банкрут, сливане и поглъщане на банки, противоборство на олигарси и т.н.) Както и възможност да управляват умни, дипломатични и фини лидери (кардиналът), като изразител на интересите на някаква група, на тъмната енергия на масите, на държавните и политически егрегори.

Ако в най-близките дни и седмици се намери такъв преговарящ лидер, той няма лично да бъде силен, но въпреки това може да вземе управлението на ситуацията в свои ръце (като Марс във Везни). За известен период от време той  ще стане ключова фигура, като копчето или лоста за управление на голяма и противоречива система. Иска ми се да напомня на читателите, че руският президент много силно резонира с енергията на Марс във Везни. Марс сега максимално активира неговия волеви потенциал. В неговите ръце са и картите в геополитическата игра (всъщност, война), която сега се разгръща. Всеки, който по рождение влиза в такъв резонанс, сега получава достъп до "някакво копче". Но съвсем не всеки ще разбере това, ще се реши да действа и ще може да го използва. Пък и силите на един човек, ако той не владее сумарно мощта на групата, държавата или партията, са доста ограничени. И тогава ще се получи, че мухата, кацнала върху "копчето", няма как да го помръдне. Ако сте се оказали в "кардинална" ситуация, помислете по какъв най-добър начин да използвате уникалния момент, който се формира сега. 
На всички пожелавам успех, мир и благополучие!
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.