неделя, 6 юли 2014 г.

Астропрогноза: 7 - 13 юли 2014

През тази седмица, както и през миналата, се случват значими събития. Те се вписват в процесите, които вече текат от началото на годината - нищо кардинално ново, но много изненади. Както и неприятни събития. Световната криза продължава. Някои не я забелязват, нагласили се уютно в своя малък свят. Други печелят от нея - всичко това вече е било и нищо ново под Луната.

Наближава пълнолунието в събота, 12 юли, в 11:26 по Гринуич. Не стига че всеки месец пълнолунието преувеличава формираната житейска ситуация, но пълнолунието в Рак/Козирог е едно от четирите, най-важни в годината (зима, пролет, лято, есен), защото е в срединна астрономическа точка. При сегашното пълнолуние Луната е при Плутон, срещу Слънцето. Плутон олицетворява галактическите сили, проникващи през неговата орбита вътре в слънчевата система. Това са сили, противостоящи на Слънцето, противостоящи на излъчващата се от него творческа и енергийна сила на нашата звездна система. Значи през тези дни индивидуалността (Слънцето), самолюбието и конкретни хора (включително и властници) са противопоставени на силите на тъмнината или силите на мощни егрегори (колективните енергии на хора и цели държави). В човешко измерение това е противопоставяне на личната сила на силите на Съдбата.

Родените през първата десетдневка на януари, април, юли, октомври, сега неволно си взаимодействат с такива сили, попадат в този поток. При едни от тях те идват като данъчна проверка, при други - като наказваща сила на Закона, при трети - като зависимост от обстоятелства или неуправляем страх (фобии). Бежанци - също така... Тези сили често ни лишават от нещо скъпо. Но всичко, което не ни убива, ни прави по-силни. И тези сили  - също.

Ако изпитанието е засегнало някого от нас, нещата няма да се оправят за седмица или дори за месец. Силният човек се справя с тях, ставайки по-силен. Един човек разказа по следния начин за подобно преживяване: сякаш нищо лошо не се е случило, но не мога да си спомня да съм имал по-трудно време в живота си. Така че на някои от нас им предстои да изживеят знаков период като минимум от две седмици. И ако сте забелязали подобни знаци, съберете в юмрук цялото си мъжество, а като цяло - само най-скъпото, както правят бежанците. За да предотвратите бъдещите загуби, докато животът все още ви гали по главата, по-често и повече изхвърляйте боклуци, стари вещи, отделете внимание и грижа на стари хора, немощни и инвалиди.

По време на пълнолунието са максималните приливи и отливи. И то не само физически. Плискат се и изпълват чашата на търпението нашите преживявания. Патриотизъм,народ, държава - всички тези въпроси ще ни вълнуват повече от собствения ни бит. Единство и висши ценности - ето това е основата, върху която се нанизват нашие лични постижения и горести. Понякога си струва да се откъснем от "дървената копаня на потреблението" и да вдигнем глава към небето. Там светят за нас такива ярки и вечни звезди...
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.