понеделник, 30 декември 2013 г.

Новогодишна астропрогноза - 2014

 
И така, започва новогодишната седмица, отново ни обхваща предпразничната суета, приповдигнатото настроение, с което очакваме всеки новогодишен празник. Всички се вълнуват как ще посрещнат Новата година, какво ще ни донесе тя. Тази година новогодишната нощ не е обикновена - далече на изток годината започва с Луна в Стрелец, в 18:02 по Гринуич Луната преминава в Козирог. Ясно е, че това вече е съвсем друго настроение и очаквания. Върху плещите ни пада тежестта на традициите, осъзнатата отговорност и стремежът към стабилност. 
През първите два дни на новата година в Козирог се оказват пет планети: двете светила,  Плутон, Меркурий и Венера. През цялата новогодишна нощ в небето ярко ще свети Юпитер в Рак, противопоставяйки своята светлина на невидимото влияние на тези пет планети. По този начин настъпването на Новата година е свързано с акцентираното влияние и противопоставянето на Рака и Козирога. Астрологическата традиция  приема дилемата  на  Рака  и  Козирога за социална и духовна вертикала, стълба, по която се изкачва човекът в своето личностно, социално и нравствено израстване. От детството към старостта, от семейството (Рак)  към държавата (Козирог),  от  "насъщния хляб" към "манната небесна" като символ на духовната храна. В социален план това е борба и единство на противоположностите "народ-държава". Това е само вертикалната ос на небесния "кръст". Неговата хоризонтална ос сега е опозицията на възходящия Марс и залязващия зад хоризонта Уран. Под влиянието на Марс през новата година (най-малкото през първата й половина) изкачването на човечеството по социалната и нравствена стълбица ще се съпровожда с агресия и борба. В по-добрия вариант - в дипломатически форми.


Какви основни тенденции  ще ни зададе през новата година безкрайният танц на звездите? 

Основната  характеристика на годината е продължение и развитие  на онези процеси, които в началото на 2008 година нарекохме "световна криза". Продължават да се пукат циреите, реформата и чистенето на социалната сфера, финансовите и  бюрократични институции. Всичко това ще ни осигури Сатурн, който до  24 декември 2014 година  все още бъде в Скорпион. През пърото полугодие му помага Юпитер, осигурявайки публичност и широко разпространение на този процес сред "народните маси". Очевидно, поддържайки и "одобрявайки" го. 
През юли обаче Юпитер ще премине в знака на Лъва и всички амбиции  на човечеството и управниците ще бъдат пренесени в сферата, където се придобива власт. Политическата ситуация ще започне да се нажежава, достигайки до точката на кипене  през ноември 2014 година. Положението на Плутон в Козирог говори за постъпателното засилване на ролята на Държавата и междудържавните структури, притежаващи реални пълномощия. Всичко това, разбира се ще се случва не една година и задължително ще бъде свързано с болезнено преструктуриране. Както и в предишните години, Уран безчинства в Овен, дестабилизирайки времето и обществото. Неговите проявления ще подгряват протестиращата част на обществото и редовно ще създават почва за извънредни произшествия.
Вече втора година Уран е в конфликт с Плутон, което ни дава извънсистемна опозиция и откровен безпорядък с подривен характер. Той подхранва и опитите за държавни преврати. Всичко това вече се случва и през новата година ще продължава да се случва. Позитивна проява на Уран ще стане поток от иновации и техника, чието начало ще бъде свързано с трагични произшествия - в авиацията, в атомната промишленост и др. Както е известно народите отначало бързо и енергично допускат много непоправими глупости, и само отделни таланти без да бързат изобретяват умните неща. Затова масовите иновации ще трябва да чакаме още дълго време. Нептун в Риби незабележимо, но настойчиво размива  моралните и нравствени устои на човечеството.

И така, през първата половина на новата година ние живеем в поток от тенденции, които вече са възникнали миналата година. През втората половина на годината възникват нови тенденции и обстоятелства, към които ще се наложи да се отнасяме по друг начин. 

Сигурна съм, че читателите не са се изплашили от бъдещето. Не съм си и поставяла такава цел. Просто според своите разбирания и умения, преведох езика на звездите. Да се живее, при това съвсем не лошо, може във всяко време. Особено, ако си разбрал "правилата на играта" и тенденциите, в които остава само да се впишеш. Което пожелавам искрено на всички. Моля за извинение, както и в предишни години, че прогнозата ми за Новата година не прилича на празнична торта.

Но пък тези "километрични стълбове" и "пътни знаци" надявам се ще помогнат на някои от вас да преодолеят неравностите и препятствията и да намерят своя път към Храма. Или поне да запазят своето земно благополучие.

Искрено поздравявам всички мои читатели с настъпващата Нова 2014 година. Ще очакваме от нея само хубави неща - останалото ще дойде само. Според Източния календар 2014 година ще бъде година на дървения Кон. Напомня ни за детското дървено конче, но не е никак проста и безобидна, както бихме искали да бъде. Пък и Китайската нова година започва едва на 30 януари,  в 21:40 по Гринуич. Затова да не избързваме, разсъждавайки за възможностите на дървения бързоходец. Предпочитам традиционните методи на  класическата астрология, когато описвам всеки ден и цялата  бъдеща година.
Н.Чиркова

Ето астропрогнозата за всеки зодиакален знак.

2 коментара:

Анонимен каза...

Честита Нова година! Пожелавам Ви от все сърце здраве, щастие и благоденствие!

Майски празници 2014 каза...

Не съм напълно сигурна, че вярвам в подобни прогнози, понеже не е нужно да си такъв учен, че да видиш че ни чака не само тази година да е под влиянието на Марс и да има срив в изкачването на човечеството по социалната и нравствена стълбица , където ще има много агресия и борба.Както беше миналата година то и таи ще бъде и се вижда с всичките протести, които не спират толкова много месеци, не само в нашата страна, но ето сега и в Киев положението става все по критично, там и хора биват наранявани и дори изчезват и никой не знае къде са.радвам се че намерих вашата статия,нека си пожелаем да бъдем малко по добри и надеждата никога да не умира в нас.