понеделник, 6 януари 2014 г.

Астропрогноза: 6 - 12 януари 2014

Колкото и да ни се иска празник и леко настроение, налага се да кажем истината. Разположението на звездите сега ражда голяма сила, насочена към кардинална промяна в обичайното положение на нещата. Както частните, така и мащабните, общочовешки. Може да се сравни с завъртането на колелото на Съдбата, но колело - квадратно. Следователно завъртането няма да бъде съвсем гладко. 

Енергията на звездите сега дава сила на динамичните, решителните, дейните хора. Задействани са всичките четири кардинални знака на Зодиака: импулсивният бунтар Овен се противопоставя на вечно стремящия се към социални стандарти и динамичен баланс Везни. Заедно те могат да осъществят принципа на единство и борба на отделната индивидуалност против социалните ограничения, изискващи от човека съответен стандарт на поведение. Хората не Овни противостоят на Везните, а вътре във всеки от нас се води такава борба, изискваща изход. Ние пренасяме своето състояние върху някого от околните, върху ситуациите, изявявайки се като носител на индивидуалност или обратно - защитавайки консервативното приличие в поведението в най-различни форми и ситуации. От позицията на консерватизма напротив, ние протестираме срещу прекалено напористите егоисти, поставящи себе си и обобщения човек (това вече е декларирана либерална ценност) над обществото като цяло. Главното в този дуел е възможността за избор - кой съм аз? с кого съм? и търсене на компромис. Златната среда както винаги е непостижима.
Втората част на "кардиналния кръст" на енергиите (може да си представим въртящ се кръст) се състои от единство и борба на противоположностите на Рака и Козирога. Това е противопоставяне на интереси национални, етнически, родови и семейни традиции, формирани от векове на установените държавни и икономически структури. От лятото на 2013 до лятото на 2014 Юпитер поддържа значението и силата на традициите, силата на народа. Сега неговата сила най-категорично се противопоставя на четирите планети в Козирог.

Козирог, като носител на държавни и други консервативни структури, е силен както никога, но може да се срути под собственото си тегло, ако има вътрешен дефект. Представете си претоварена конструкция. Според замисъла на звездите (логиката на еволюцията)  установените за последните 250 години обществени и държавни структури подлежат на дълбока трансформация. За това космосът е отделил период от 2008 година до 2024. В това време Плутон, този "булдозер на Зодиака" преминава през Козирог, изчиствайки неуспешните проекти. Сега се трансформират връзките и отношенията на народите със своите държави.

Противостоянието на Юпитер и Плутон ражда много солидна "разлика в потенциалите". Тя, разбира се, е движеща сила. Едновременно това е силата на мощен конфликт, който продуцира нашата слънчева система. Между другото това е за наше благо. Но това е и силата на войната. В онези области на Земята, където са назрели най-кардиналните промени, се наблюдават и най-ярките конфликти - военни, социални. Например в Украйна.

В икономически план, както вече казахме, от декември до март се наблюдава същото напрежение: повишено потребителско търсене (Юпитер в Рак),  противопоставено на максималния натиск на цените и самата "цена на парите". През периода паричните единици на всяка страна ще се приближат максимално до своята реална стойност. За много страни това ще означава много висока инфлация. Обикновените хора може и да не забележат космическия водовъртеж, ако не е предвидено от съдбата да променят кардинално нещо в живота си, ако живеят в съгласие със съдбата. Но ако се предвидени промени, те ще се случат независимо от волята на самия човек. Затова сега ние говорим за силите, превишаващи волята на отделния човек и понякога дори способността му да разбере какво и защо се случва.

Какво можем да посъветваме тук? Ценете семейството си и Родината. Не питайте какво са направили те за мен? Питайте се: какво аз направих за семейството и Родината? Не завиждайте на благополучието на далечни страни. Първо, често пъти то е мнимо. Главното е, че не вие сте го създали, не ви се пада вие да го ползвате. Това е все едно да захвърля своето семейство и да се появя в по-богато: "у вас ми е комфортно, ще живея у вас". Виждате ли, скъпи мои читатели, аз застанах на позицията на "Юпитер в Рак - национален и семеен патриотизъм. Онзи, който стои на позицията на "Уран в Овен", в последно време все по-силно вика - "на мен тук нещо не са ми дали, време е да се пръждосам от тази страна". Може би и не трябва да ги спираме. В началото на годината си струва да се позамислим върху всичко това. Както и по всяко друго време на годината, впрочем.
На всички пожелавам здраве и благополучие! От благополучието на отделния човек се състои благополучието на страната и планетата Земя.

Н.Чиркова
Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.

1 коментара:

оферти за майски празници каза...

Статията е доста интересно.Винаги съм се интересувала от астрология,макар, че за някой те е една лъжа.Но просто защото са се затворили и не искат да повярват че звездите наистина ни говорят.Дори и не винаги да са прави. Като че ли има нещо истинно в това, че ние пренасяме своето състояние върху някого от околните, върху ситуациите, изявявайки се като носител на индивидуалност или обратното.Сигурно ви се е случвало след един по дълъг разговор с някого да се чувствате като пребити след това, без някаква видима причина.Това е защото има хора вампири,които крадат от нашата енергия.най-различни форми и ситуации.