понеделник, 23 декември 2013 г.

Астропрогноза: 23 - 29 декември 2013

Ето че преживяхме още една година. Време е за равносметка. Надявам се, че моите прогнози не само са ви забавлявали, но и са ви подкрепяли. Седмицата започва със зимното слънцестоене. От 21 до 23 декември Слънцето "стои" н небето, обръщайки годишното време към лято, а зимата, както е известно се обръща към студ. Това са трите най-къси дни в годината. Слънцето влиза в Козирог. Известно е, че за да се впише човек успешно в потока от събития, от време на време трябва да променя стила си на работа и поведението си в битов план. В периода на Козирога завършва времето на душевен подем, реклама и "декларациите за намеренията". Идва времето да се решават чисто практическите проблеми, желателно е по план и в строга последователност. Да не афишираме себе си и своите дейности, а просто настойчиво и последователно да вършим нещата.


 Във вторник Меркурий, следвайки Слънцето, пресича точката на зимното слънцестоене, по същество "включвайки зимата". До края на седмицата те преминават през точката на съединение, включвайки космическата причина за настъпването на зимата - влизат в сила климатичните норми. В деловия и битов живот до 12 януари Меркурий ще "отрезвява" и материализира информационната  сфера и областта на комуникациите. В нформационната сфера, в бизнеса и в бита е дошло време да се облече общата идея и замисленото от Стрелеца с конкретни факти. През периода е по-ефективно да се занимаваме с приоритетните ангажименти, да контактуваме с един и същ, достатъчно тесен кръг от хора, желателно е те да са ни отдавна познати чрез обща работа или обучение. Да изключим празните разговори и ненужните срещи. Такъв подход ще ни икономиса сили и ще подобри резултата, включително и при подготовката за празниците. Трябва само да се има предвид, че сега хората абсолютно не са склонни да споделят информацията, настроени са критично към всичко непознато и чуждо. Затова нека не натрапваме своите мнения и виждания. През тази сдмица се повишава и опасността от извънредни ситуации от най-различен характер. Краят на годината в социален и политически план се получава доста напрегнат. Иска ми се да вярвам, че положителните лични мотивации ще преобладават, подобрявайки обстановката в нашето лично пространство. Заемете се плътно с личния си живот и всичко ще бъде наред. А ако продължавате да се занимавате с "политика", значи не всичко в личния ви живот е  в ред. И имате още повече основания да му обърнете повече внимание. 

Личния живот, своите  желания и приоритети  ние оценяваме чрез своята лична "Венера" (каква е тя в нашия хороскоп): определен индивидуален критерий стои в нашето съзнание и подсъзнание. Той е частично вроден, частично изграден от условията на средата  и обществото, в което живеем. Планетата Венера отначало се движи назад и нашите приоритети са станали по-консервативни. Нейното влияние поражда забавено получаване или обратно връщане на налични средства, обръщане към стари, обичайни, традиционни ценности в живота и обществото, в което живеем. До март няма място за нонкомформизъм и предизвикателно, шокиращо поведение. Можем да се любуваме на нейния скромен блясък вечер през цялата седмица. В Козирога тя не блести, както в Телец, но все едно е най-ярка на вечерното небе. Докато не се очертае красавецът Юпитер - той се вижда почти през цялата нощ и блести в Рак много ярко, преливайки и блещукайки. Сега той също се движи назад, връщайки вкъщи пътешествениците, извеждайки на преден план традиционните семейни ценности. Гледайте звездите и никога няма да изпадате в депресия. 
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.