понеделник, 29 октомври 2012 г.

Астропрогноза: 29 октомври - 4 ноември 2012 година

Седмицата започва с пълнолуние. В дните на пълнолунието обикновено стигат до своя максимум някои краткосрочни, дори и дългосрочни "вектори на събития". Всичко става ясно, в същото време и малко (или доста) преувеличено. Нито Скорпион, нито Телец са склонни към преувеличения, така че на всичко, което се случва през първите два дни на седмицата, (докато Луната е в Телец) си струва да отделим повишено внимание като на неизбежна очевидност. Всяко значимо събитие, ситуация и процес имат финансова и емоционално-властова "подплата"; граници на притежание, привързаност към "моето", страст, ревност, желание за командване. Периодът на Скорпиона е стабилен (фиксиран) период от гледна точка на тенденциите на събитията и процесите. Всичко, което е инициирано в кардиналния период на Везните, сега се "установява", придобива сила и устойчива посока. При това става и "отсяване" на нежизнеспособните версии.

През миналата седмица и през тази, докато Слънцето преминава през позицията на Сатурн в Скорпион, това твърдение е повече от вярно. Сатурн е символ на центростремителна, свиваща енергия. Всичко се проверява на "уплътнение" и структуриране. Например, отношения, коитоса започнали през миналия месец (Везните винаги се стремят да намерят партньор или опонент), сега преминават проверка на издръжливост, якост, целесъобразност, емоционална привързаност (ако са лични, а не делови) и най-важното, разпределя се реалната власт във всяко партньорство, сътрудничество. Без съмнение това засяга и обществено-политическите процеси. Ще остане ли цяло "кристалчето на същността" или ще се разтвори? Частично или изцяло? Ето това е смисълът на случващото се.



Всичко, което се случва до средата на ноември, говори за криза, като минимум с две-три-годишна тенденция. Същността на Скорпиона (като тип енергия и информация, а не като тип на конкретен човек) е фиксираност, инерционност на процесите на трансформация (един вид преобръщане). Не очаквайте бързи резултати, не поставяйте окончателна точка. Погледнете истината в очите: "каквото се е подредило, подредило", ако може да се говори за подреждане. През първите два дни на седмицана Венера и Меркурий преминават в следващите знаци на Зодиака, което без съмнение дестабилизира през първата половина на седмицата времето и битовите ваимоотношения.

Ще напомня, че Меркурий забавя видимата си скорост - на 6 ноември той преминава в ретроградно движение. Това не само стабилизира времето, но и спира всички процеси, зависещи от Меркурий (трудно е да се каже какво не зависи от него): нали той е Божий пратеник,( връзка, глашатай), изкусен майстор и търговец. Примерно от 3 до 11 ноември той почти не се движи, спира и всичко, което му е подвластно. По пътищата очаквайте безкрайни задръствания, закъснения, объркване на посоката поради разсеяност. Колите се чупят, транспортът закъснява, разписанието се нарушава. Грижи ни създават и средствата за комуникации - мобилни телефони, компютри, интернет. Пропадат делови срещи, изведнъж спира движението на вече подготвени документи. Бавят се или изчезват парични преводи и т.н.

Класическата астрология съветва в периода на ретроградност на Меркурий (5-26 ноември) да не се подписват важни документи, да не се регистрират фирми, тъй като това впоследствие може да създаде проблеми.
Щом си предупреден, значи си въоръжен.

Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.