неделя, 14 октомври 2012 г.

Астропрогноза 15 - 21 октомври 2012 година

Седмицата започва с новолуние във Везни. Това фактически е последната седмица от периода на Везни - следващият вторник Слънцето ще премине в сектора на Скорпиона, а есента - в своята по-неприятна фаза. Космическият фон през тази седмица е относително спокоен. Това означава, че фоновото остро въздействие на далечните планети се предава слабо на "битово" ниво чрез близките планети.

Във връзка с това искаме да се надяваме, че този лунен месец ще протече сравнително спокойно. Предстои ни слънчево затъмнение в средата на ноември, което винаги означава "смяна на тренда". Следователно, според годишния цикъл на обществения живот и личните взаимовръзки с обществото, сега ние завършваме летния период - предишното затъмнение, задало сегашния тренд, беше на 21 май. Завършването може да стане "последната точка" за някои жизнени сюжети. Нужно е да се положат възможните усилия, за да стане предстоящият лунен месец  хармоничен акорд в някои лични ситуации.

През цялата втора половина на октомври Венера благоприятно взаимодейства с Меркурий, което ще ни помогне да уредим роднински и приятелски отношения, възползвайки се от тях за решаването на практически задачи и удовлетворяване на емоционални потребности. Благодарение на това взаимодействие се оживява търговията на дребно и средно ниво. Хората, участващи в тези процеси могат да направят удовлетворяващи ги придобивки, да спечелят, ако не големи пари, то поне такива, които напълно ги удовлетворяват. Оптимално благоприятен ден за това е сряда.

Марс е в сектора на Стрелеца до 22 октомври, той активно и хармонично се подхранва от енергията на Уран, транслирайки ни известен авантюризъм и стратегическа смелост: това засилва природните способности на "огнените" и предприемчиви хора. Тази тенденция достига своя апогей към края на октомври. Ако забележите в себе си необичайно безпокойство и стремежи "зад хоризонта", знайте, че това е влиянието на смелия Стрелешки Марс. Наричам го "офицер от генералния щаб" - постарайте се сега да мислите и да действате стратегически.

Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.