неделя, 19 февруари 2012 г.

Седмична астропрогноза: 20-26 февруари 2012

През тази седмица в сила влезе нова тенденция: многократно се усили енергията на Риби! Тази тенденция е нова не само за този годишен цикъл, но и за последните 164 години - Нептун в Риби е започнал своя нов цикъл. Само по себе си това означава, че предишните морални, психологически и религиозни ценности на много, много от нас през следващите години ще изгубят своето значение. Много неща ще бъдат изтрити от паметта, ще остане "голата същност". Но на нейна основа постепенно ще възникнат новите ценности.

Слънцето е влязло в сектора на Риби и до края на тази седмица се намира в съединение с Нептун, транслирайки съответните импулси към нас. А кой как ще ги възприеме, вече е друг
въпрос... В последните часове на вторник и в първите часове на сряда е новолунието в знака
на Риби, в съединение с Нептун. Символично новият за цялата планета "Нептунов" импулс в
този момент се спуска върху Земята. Това съединение на Луната и Слънцето е в 3-и градус
от сектора на Риби, което има следния символичен смисъл:
"Вкаменена гора. Способност да се запазят свидетелства за постиженията, присъщи на зрелите култури. Безсмъртие."

Ще рискуваме да интрепретираме това като отваряща се врата в Историята, в "безсмъртието". Нещо напълно отработено и при това притежаващо ценност за нашия личен опит в нашата лична история или общочовешките ценности започват да се спускат в безсмъртието и при това си отиват от реалния делничен живот. Едва ли сме в състояние да забележим веднага този процес и още повече да му повлияем.  Нептун акцентира ВЯРАТА.

Остава ни само да вярваме, че всичко, което ние така или иначе ще изгубим през следващите месеци и години, няма да изчезне безследно, а ще остане в историята на човечеството и нашата лична история като "вкаменена гора" на паметта и подсъзнателните мотивации. И това ще бъде една хубава история.