събота, 11 февруари 2012 г.

Седмична астропрогноза: 13 - 19 февруари 2012

Текущата седмица едва ли ще ни донесе неочаквани обрати в събитията и принципно нови явления. Завършва периодът на Водолея, свършва Лунният месец, а в заключителните етапи обикновено всичко върви по "утъпканите пътеки" - и хубавото, и лошото. "Водолейското" Слънце през цялата седмица се намира в приятелско взаимодействие със Сатурн, което може да се интерпретира като период на съгласие между "гражданското общество" и формалната власт.

От декември миналата година до 20 февруари тази година продължава противостоянието на Юпитер и Сатурн, което предполага и "върхов екстремум" на икономическата криза. Трябва да кажем, че той не е първият, тъй като първото им противостояние беше в края на март 2011. Това означава, че чисто икономическият пласт на световната криза все още преживява остра преломна фаза. Относителна "хармония", а следователно и изглаждане на световните икономически трудности може да настъпи през втората половина на лятото на 2013 година, не по-рано. Във всеки случай, онези, които управляват тези въпроси и се интересуват, това е временна закономерност.

Пречупено към личните материални обстоятелства и кариера, този обективен икономически аспект сега в по-голяма степен противодейства на успеха на родените през втората половина на април (Овни и Телци), през втората половина на юли, октомври и януари. Защо споменаваме това? За да могат през тази седмица хората да използват относително благоприятните обстоятелства за изглаждане на тези трудности, за решаването на част от проблемите и дори за извличане на полза. Както е известно, силните хора умеят да побеждават в най-трудните ситуации и такава победа струва скъпо. Нека всички бъдат търпеливи и упорити - иначе сега нищо няма да постигнат.