неделя, 5 февруари 2012 г.

Седмична астропрогноза 06.02. - 12.02.2012

През тази седмица Сатурн се спира в своето видимо движение и се обръща обратно. Той ще се движи ретроградно до 25 юни. Ежегодно в такива периоди забавените събития и провалените планове стават нещо обичайно в живота ни. През този период обстоятелствата ни предлагат много повече работа, която е необходимо да се свърши, при това да се свърши добросъвестно. А това, знаете, че сега никак не е лесно! Ние ще искаме, ще бързаме и ще изразходваме толкова много сили, понякога ще изпадаме в отчаяние от това, че сме попаднали в задънена улица или че се движим с най-бавната скорост.

Сатурн олицетворява за нас самото Време, което през тази седмица в буквален смисъл спира, за да се движи обратно почти до края на юни, връщайки ни в недалечното минало, колкото и да бързаме, колкото и да пришпорваме себе си и обстоятелствата. Колкото по-силно искаме бързичко да решим своите проблеми, толкова повече тези проблеми ще се трупат. Всеки от нас в един или друг аспект на своя живот остро ще усеща това.

Защо е всичко това? За да разберем, че сега не е време да тичаме и смело да експериментираме. Не е време да завоюваме територии - важно е да се закрепим на този отрязък от живота, който е бил завладян миналото лято или още по-рано. Стремящият се напред Юпитер в Телец няма да ни позволи да "завладеем нови земи", но ще ни позволи до лятото да съберем "богата реколта" от "нивата, която вече е в наше разпореждане. Иначе казано, това означава изгодна придобивка или продажба на имущество, повишаване на дохода от получена по-рано длъжност, ускорено строителство на къща(дом) на вече придобит парцел земя и т.н.

Правилното поведение ще минимизира нашите усилия и ще изглади преградите на нашия път. Неправилното поведение - ще умножи трудностите. Какво означава правилно поведение в такъв период? Дисциплина, търпение, трудолюбие и лоялност в сътрудничеството - към колектива като цяло и към всеки отделен човек в частност. Ако до лятото се придържаме към такова поведение, със сигурност усилията ни ще бъдат възнаградени стократно.

От 15 януари до 3 март Сатурн "стои" и тежко се обръща в последния тридесети градус на сектора на Везните, натоварвайки ни със събития, свързани с изпълнението на партньорските ни задължения и законите на човешкото съжителство. Онова, което е нарушено, което не е изпълнено и е игнорирано, ще ни преследва като "плашило", както майката преследва малкото дете с неизядената супа. И едва към 6 ноември Сатурн за последен път ще премине през този последен градус на Везните, завършвайки за нас своя урок по отговорност по отношение на хората и обществото, който продължаваше две години и половина. Следващият път той ще ни върне към този урок след 29 години.

До ноември имаме още малко време, за да поправим своя брак, своя делови договор, и самото си отношение към хората, към сътрудничеството и коректното съперничество. Всичко това се нарича "правила за социално поведение", закони за човешките отношения.
Нека още веднъж да се замислим дълбоко за тях, за тези закони, правила и традиции. Може би в резултат на тези размисли ще имаме шанс нещата при нас до лятото да се подреждат много по-леко.