понеделник, 6 януари 2020 г.

СЕДМИЧНА АСТРОПРОГНОЗА: 30.12.2019 - 05.01.2020

ОВЕН

Главната цел, която вие ще трябва успешно да постигнете през тази година е кариера и социален ръст. С тези постижения тясно е свързано по-високото ви благосъстояние. На мартенските Овни ще им бъде малко по-леко, на априлските - по-трудно. Събитията през януари разглеждайте като начални условия - поставяне на задачата. Най- активни действия по пътя към поставената цел ще се изискват от вас от средата на февруари до края на март. Победа в конкуренцията със съперниците, взаимодействие с високопоставеното ръководство и с влиятелни лица - всичко следва да бъде използвано през този период. Следващият скок към целта трябва да се направи от началото на юли до края на годината. Овните трудно понасят продължителните усилия. Затова победител ще бъде онзи, който не отпусне ръце, не свали летвата на желаните постижения. Само вие и никой друг няма да ви осигури социален и професионален скок. Показателни за оценка на перспективите са събитията в четвъртък и петък на текущата седмица.

ТЕЛЕЦ    
През годината вашата житейска позиция ще стане основа на личния ви успех в обществото. Съдбата е благосклонна към вас през цялата година. Младежта ще направи своето образование основа за по-нататъшните си успехи в кариерата и обществото. Зрелите хора, благодарение на проверената им житейска позиция и създадения през годините живот авторитет, излизат на максимално високо ниво на реализационна власт и уважение в обществото. Да се издигнат на по-високо социално ниво са способни всички. Поставяйте пред себе си най-мащабните задачи. До края на годината провидението е с вас и вашите лични постижения ще бъдат преумножени. Обстоятелствата през новата година са благоприятни за получаване на висше образование, научна дейност, победни юридически процеси. В битов план добро носят отношенията с далече живеещи роднини. Влиятелните личности ви оказват съдействие, благодарение на което вие реализирате своите планове. Желаещите да сменят гражданството си или да получат работа в чужбина реализират своето желание. Отварят се нови, неизпитани още от вас възможности. Намек за тях може да съзрете и разчетете в неочакваните събития тази неделя и в следващия понеделник.

БЛИЗНАЦИ  
  
Темата за собственото ви материално осигуряване през тази година става най- актуална. Вие получавате шанс да забогатеете за "чужда сметка", просто по силата на обстоятелствата. Някой ще получи наследство, друг - поради близостта си до силните на деня, участие в мащабни държавни или корпоративни делови проекти. Единаците и представителите на дребния бизнес пропускат своите шансове. Обстоятелствата и включването в мащабни делови проекти ви осигуряват попътен поток от събития, който към края на годината ви отвежда в нова реалност. Съсредоточавайте своето внимание върху въпросите, касаещи пари и власт, включвайте се в едрия бизнес на всякаква длъжност. Позитивната нагласа и компетентност ви помагат. Вашата житейска ситуация постепенно се променя. Едва през следващата година обаче вие ще започнете да се разгръщате на пълна мощност. Текущата година е преходен период. Но всеки ден от 2020 година подготвя бъдещето ви и ви помага да постигнете по-високо ниво на благосъстояние. Старайте се!

РАК    
През новата година вие ще подобрите значително живота си и ще разширите своите възможности за сметка на правилно избраното обкръжение и обществена среда, с която ще контактувате. Следващата ви задача е да намерите място в околния свят и да усвоите добрите правила за едно добро общуване с него. Подобна задача е стояла пред вас и по-рано - през отминалата година вие в пълен обем сте изпитали и подкрепа, и натиск от страна на средата, която отначало ви е ограничавала сериозно в нещо. Дошло е време да получите подкрепата и благосклонността на хората около вас. Това ще стане благодарение на хората и обстоятелствата, които ви покровителстват. Изгоден брак ще позволи някому да се издигне на по-високо социално стъпало. Друг ще постигне успех чрез държавна и политическа дейност, чрез своята популярност и доверието на публиката. Всеки ще намери своето място под слънцето, притежавайки съответните способности. През първото полугодие ще се наложи да се откажете от нещо. В следващото полугодие - ще търсите себе си в новите обстоятелства. Събитията от четвъртък и петък на текущата седмица са многозначителни - постарайте се да ги разшифровате и осмислите. Ще са ви нужни в бъдеще.

ЛЪВ    
Благополучната, макар и напрегната делничност, грижата за близките и собственото ви здраве ще присъстват на преден план в живота ви през настъпващата нова година. Работещите хора ще имат успех в кариерата, желаещите да променят своя социален или граждански статус, ще го направят. Намек за това вече правят събитията от миналата и текущата седмици. Създадените в миналото трудни ситуации в службата или прекалено тежките битови задължения сега постепенно се превръщат в успех. Всеки получава заслуженото. На малцина през тази година е осигурен успешен пробив в друга реалност. По-скоро, обичайният стил на живот става по-ефективен, благополучен, удовлетворяващ. Отделна важна тема за мнозина става темата за личното здраве. Ако здрави, млади хора се трудят енергично и постигат успех в обичайните условия, то възрастните и болни хора ще трябва да поправят своето състояние, отказвайки се от вредни навици, възприемайки здравословен начин на живот. През тази година съумяваме да се излекуваме от сериозно заболяване. През втората половина на годината е особено полезно санаториалното лечение.

ДЕВА    
За Девите социалните и лични обстоятелства в настъпващата година ще бъдат обнадеждаващи. Благополучието ще зависи от това доколко успешно сте се вписали в социума, какви способности, изисквани от обществото, притежавате. Появява се възможност нещо да бъде усъвършенствано, да бъде прилагано. Социално активните хора формират нови отношения и делови контакти. Августовските Деви получават голям шанс да се развиват, усвоявайки ново направление в професията. Децата стават важна част от живота ви. Техните успехи и самото им съществуване ще разнообрази годината с нови перспективи, ще ви даде усещането за пълноценен живот. Важно е да не си поставяте толкова противоречиви задачи - успехът в кариерата е трудно съвместим с разширяването на семейството, например. Вашият конструктивен, прагматичен характер ще ви позволи по най-оптимален начин да се впишете в предлаганите обстоятелства. Най-интензивна и успешна социална активност се предполага от средата на май до края на юни.

ВЕЗНИ    
През настъпващата година благоприятно се реализират всички ваши намерения, свързани с дома, със семейните планове. В началото на годината има смисъл мислено и с действия да се откажем от всичко, което пречи на желаното подобрение - от самотата, от тясната квартира и т.н. Повишава се шансът за създаване на благополучно, социално престижно семейство. Раждане на дете ще могат да си позволят всички желаещи. Порасналите деца могат да ви подарят внук. Всичко е за благото на семейството, за неговото укрепване и разрастване. При желание може да си смените местожителството. Кариера, делова активност, обучение и други въпроси са по-малко значими, стига да не са продиктувани от интересите на семейството и не са в негова вреда. Вслушвайте се в сърцето си - каквото то иска, това и ще се случи. Първите две седмици на януари са най-благоприятното време за продажба и придобиване на имот. Следващият обнадеждаващ период за подобряване на материалните обстоятелства е пролетта - от март до юни. През октомври и ноември вие ще достигнете тавана на възможното за вас по-високо ниво на благосъстояние. Намисляйте си желания и си изработете план. Това не бива да ви ограничава, трябва да се действа - енергично и последователно.

СКОРПИОН
   
През декември със своите съзнателни постъпки или пасивно бездействие вие сте заложили вектора на своите интереси за следващите две години. Към каквото е била насочена вашата инициатива, в тази област на живота вие и ще действате. Обстоятелствата и обществото ще спомагат за подобряването на нещата в най- близкото ви обкръжение. Пред всеки, който реши през годината да повиши образованието си, да придобие ново професионално умение, ще се отворят такива възможности. Онова, което постигнете, активизирайки своята интелектуална и делова активност, ще послужи като отлична база за по-нататъшни социални и материални успехи. Огромна позитивна роля ще изиграят деловите и професионални контакти, които ще се формират през тази година. Те ще подпомогнат кариерата ви. Онзи, който през тази година се запознае с привлекателен човек, през следващата може да създаде семействто с него. Отделен подарък очаква автолюбителите - през тази година вие може да придобиете най-скъпата кола.

СТРЕЛЕЦ
         
Вие посрещате новата година, изпълнени с честолюбив стремеж към нова цел, преследвайки "ярката звезда" на поредния мащабен житейски проект. Този проект, бидейки осъществен, е призван да разшири вашите възможности, усвоената от вас територия. До средата на февруари всяка ваша постъпка прокарва пътя към него. Всичко, което ви вдъхновява, е насочено към перспектива и трябва да бъде реализирано в следващите две години. Вие сте призвани да откриете в себе си допълнителни таланти и способности и да ги развиете до ниво източник на доход в бъдеще. Да се учите, да усвоявате, да тренирате това, че след две или повече години то ще стане престижна професия, занятие. Това е свойствено за младежта. На по- скромно, битово ниво, вече реализираните хора ще променят и оптимизират източника на своето благосъстояние. Задачата е да стабилизарт своето финансово и имущественото благополучие, успешно да използват и инвестират натрупаните по- рано средства. Най- ефективно може да направите това от средата на февруари до края на март. Съветът е да обърнете внимание на операциите с недвижими имоти или да инвестирате в производство, ако позволяват мащабите на вашето благосъстояние.      


КОЗИРОГ          
Вие сте "личността на годината" - през цялата година във вашия знак ще се намират трите "тежки" планети, задавайки тон на социалните и световни събития. Мнозина от вас ще се окажат в центъра на тези събития, а някои дори и на кормилото - според личния си потенциал. До средата на януари във вашия знак се намират пет от деветте планети на Слънчевата система. Е, това си е сила наистина! Не е толкова просто на обикновеният човек да я издържи и още по-трудно е да я управлява - така вие тренирате способността си за реализационна власт. Животът ви тази година излиза на ново ниво. При повечето на по-високо и престижно в социален смисъл. Най- важното е в интензивния поток от събития да запазите своето достойнство, репутация и власт над случващото се. Вашата природа ви тласка да държите под контрол всичко, до което "стигате". Важното е да не се пренапрегнете, да не се скапете. Такава сила, която сега ви е дадена, може и да ви "смачка". Да се надяваме, че сте добър щангист, ще вдигнете необходимите килограми и ще ги задържите на плещите си. От средата на февруари до края на март инициативата и реализационната власт са изцяло във вашите ръце - предварително подгответе план за действие. През тази година вие ще създадете платформа за реализация на още по-мащабен житейски проект.    

ВОДОЛЕЙ          
Какво ви готви настъпващата нова година? Вие ще я изживеете под защитата на висшите сили, но доста пасивно по отношение на случващото се. Тоест, през настъпващата година не вие "правите живота си", а плувате в потока от събития, инспирирани не от вас. Навярно така е по-спокойно. Събитията през януари и онези, които ще се случат от средата на февруари до края на март ще покажат от какви хора и социални условия зависи вашето благополучие през тази година. Постарайте се да се окажете близо до влиятелни покровители в качеството си на потребител на социални блага и подкрепа. Януарските Водолеи ще продължават бавничко да модернизират нещо в своето семейство, в своето жилище. Някои дори могат да осъществят преместване. Най-вероятно няма да е много далече. Доколко това е осъществимо и доколко е за ваше добро, ще стане ясно в края на април и в края на август. През тази седмица вие сте очарователни, но доста пасивни. Очевидно имате всичко, което ви е нужно, и няма смисъл да се суетите.    

РИБИ          
Обстоятелствата през годината ще бъдат благоприятни за вас и на мнозина ще дадат възможност да получат каквото са заслужили. Например солидно финансово възнаграждение по линията на професионалната ви дейност. Да реализирате мащабен проект, да получите социални преференции. Ръководителите и активните обществени дейци ще бъдат оценени, търсени и повишени в статус. Колкото по- голяма е организацията в която работите, с която сте свързани с договори, толкова по-големи възможности за растеж и успех се отварят пред вас. До средата на май вие сте заети с онези проекти (делови и лични), които вече сте стартирали. От нещо, което не е доказало своята перспективност, ще бъде полезно да се откажете. Нещо кардинално да промените, да преобърнете. Нали през тази година нещо ново може да се възроди от полузабравеното старо. От средата на май до края на юни всичко е във вашите ръце - задавайте вие тон на събитията, раждайте нови проекти, кооперирайки се с колектив от съмишленици, организации. Всичко това ще доведе до голям успех още в края на годината. Но ще се развива още не една година. Личният живот през тази година няма да претърпи сериозни промени. 


Новата седмична астропрогноза може да прочетете на margaritta.net