събота, 4 юни 2016 г.

Седмицата: 6 - 12 юни 2016

Планетите на слънчевата система през тази седмица са "нарисували" на звездното небе две фигури: квадрат и  равностранен триъгълник. Смисълът на квадрата (на кръста - ако предпочитате) е стабилност. Но това далеч не е позитивна, спокойна стабилност. Това са свързани няколко кризисни ситуации, в чийто кръг са се оказали човек, цяла държава и дори световна общност. Оказвайки се "на кръста" (или нагърбвайки се с него), ние сме принудени да сехвърляме от една кризисна ситуация към друга, без да имаме сили и способности да се съсредоточим дамо върху една толкова дълго, колкото изисква нейното решение. Ние се оказваме в поредица от кризи, без да имаме възможност да решим изцяло всички проблеми. Под влиянието на този "кръст" хора и цели общности се обръщат с мислите си в миналото, затъват в старите си грешки и спомени, вместо да се обърнат към бъдещето, да се отскубнат от спомените си за неприятното минало, което ги дърпа надолу като гири върху краката, вместо да им помага, да ги обогатява с опит за нови изпълнения.

В този проблем, на границата между май и юни повече от всички са въвлечени Близнаци, Деви, Стрелци и Риби. Не всички, разбира се, далеч не всички! По-вероятно е това да бъдат родените през първата десетдневка на съответния месец. И съвсем не е така трагично или непосилно, не е така: трудно е на онези, които упорито се държат за миналото, страхувайки се да обмислят трезво ситуацията и да променят собствената си "нагласа". Не само отделни индивиди, но и отделни страни е време да се разделят с неприятните спомени за минали поражения и несполуки, да не спекулират с печалните факти от своята история, а да се занимават с настоящето, устремявайки се към бъдещето.


Втората конфигурация, в която са се подредили планетите от слънчевата система е равностранен триъгълник в земните знаци на Зодиака: Телец, Дева, Козирог. Това са потоци енергия, които подхранват нашите стремежи към материална стабилност, засилват нашето желание за битова и финансова защита. Този поток от енергия традиционно се смята за голямо благо. Онези, които го  "уловят", които се настроят към него (като на радиовълна, подсказваща къде и в какво е именно това наше благо) и използват неговата сила, ще преуспеят в творчество, във финансов  проект, ще могат да направят онова, което ще ги доведе (и цялата структура) до впечатляващ и дълго работещ резултат. Този поток  от енергия лесно могат да уловят Телци, Деви и Козирози. Особено родените през първата десетдневка на съответния месец. Никой обаче няма да успее да избегне съприкосновението с всички потоци звездна енергия: и доброжелателна, и тревожна, и нервна. Само дето силата на въздействието на тези потоци-нишки (като дъжда) ще паднат върху някого повече, върху другиго - по-малко. Може да се използва чадър, може да се опитате да се вмъкнете под покрива. Някому ще бъде позволено, другиму - не. Главното е, че през тези дни върху планетата Земя се излива мощна и разнопланова, но съгласувана в своето влияние, "звездна светлина". Дори ако отделни хора съумеят да се скрият от нея, Земята и човечеството като цяло ще приемат тази енергия, както се приема слънчевата и лунната светлина.

Н. Чиркова

Седмичната астропрогноза четете тук.