неделя, 15 май 2016 г.

Седмицата: 16 - 22 май 2016

За да планираме дългосрочно живота си, понякога е добре да знаем и астрологичната обстановка. Например, каните се да се преместите в друг регион. Ако сте направили това през периода от 8 януари до 9 май тази година, трудно ще свикнете с новата обстановка. Обстоятелствата могат да бъдат и благоприятни, но  собствените ви сили и способности ще бъдат определящи за вашата адаптация. Докато от 9 май 2016 до 6 февруари 2017 година подобни планове можете да реализирате смело, разчитайки, че всичко ще се подреди по-сполучливо. И обстоятелствата ще са на ваша страна, и покровители ще си намерите, протекция и други социални блага също няма да ви подминат. Това са общите препоръки независимо от зодиакалния ви знак и индивидуалните особености на съдбата и характера. Разбира се, няма гаранции, че личните фактори няма да са такива, че да не можете изобщо да смените местожителството си. Например, Девите могат да направят това макар и трудно, до август, а след това, до 2018 година едва ли нещо ще им се получи. Овните също ще са доста дълго време ограничени в своето придвижване по света.

Тази и следващата година пътуванията и пътешествията в чужбина ще бъдат затруднени и "скъсени" по разстояние почти за всички, включвайки туристическите организации. И отново - това са общи съображения, които не отчитат чисто индивидуалинте фактори, които са различни за всеки отделен човек. Въпреки това, не е уместно тези общи препоръки да бъдат игнорирани. Преместването е по-добре да стане в началото на благоприятния период, тогава ще имате време да се устроите, да свикнете с новото място. Ако обаче не се получи да се впишете в подходящото време,  преценете своите сили и воля за победа - ще се наложи да дадете много от себе си, без да се надявате на помощ и попътен вятър.

Такива са условията за всеки социално значим проект - най-добре е да го започнете през май, юни и юли. А вече през февруари-март следващата година да стабилизирате постигнатия успех. Сега говорим само за онзи астрономически фактор, който спомага за социално и лично израстване, ускорява "центробежното движение", разширяващо усвоения от нас свят - достъпният ни житейски кръг става малко по-широк. Искам да кажа също така и за качеството на този "хормон на растежа": до септември той помага повече в чисто материалните, практически задачи, включвайки развитието на собственото производство - от фабриката до фермата и личното помощно стопанство. За това са нужни материални ресурси и точно те ще се появят в нужния момент. След септември 2016 година този "хормон на растежа" ще ни помогне да растем културно, да постигнем по-високо социално положение благодарение на изгодни съюзи, справедлив съд, контакти и протекции. Почувствайте разликата межу тези два "хормона на растежа". И ги използвайте в своя полза, за собствения си просперитет, за благото на семейството и обществото.

Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.