понеделник, 4 април 2016 г.

Седмицата: 4 - 11 април 2016

От 1 до 12  април Слънцето си взаимодейства едновременно с три планети-гиганти, попивайки с лъчите си тяхната енергия и предавайки я на Земята. Това предполага ярки социални, общочовешки събития. От 4 до 16 април Слънцето преминава през позицията на Уран и слънчевата енергия, изливаща се върху Земята, придобива характер на нонконформизъм, на бунтарство.

Както е известно, Уран "разбърква" енергийните полета на слънчевата система, тъй като се върти не така, както всички планети. Той лети по орбитата като топка с навита пружина - летяща напред , но връщаща се назад. В това се състои и неговият принос в "музиката" на Слънчевата система - дисонанс и безпокойство. От 2011 до 2018 года Уран безпокои сектора на Овена. Човек с въображение ще си представи какво означава неговото съединение с енергията на Марс (владетел на този зоидакален знак) - взрив, пожар, инсайт, авантюризъм, революционни открития в науката, "майдан"-и т.н. Стига само всичко да бъде не така, както е било по-рано. Онези кризи, които светът преживява през последните години, наполовина дължим на него. Но още и на Плутон, който от 2008 до 2024 година бразди сектора на Козирога, без да бърза, но неотклонно прекроявайки и преобръщайки държавните системи и граници. На Плутон не му пука, че някой го е лишил от статуса на планета - неговата орбита генерира цялата енергия на обкръжаващата ни Галактика и я противопоставя на творческата енергия на Слънцето, създавайки равновесна линия в края на Слънчевата система. Сега   Слънцето се бори с тази енергия най-енергично и не без помощта на Сатурн и Уран. Сатурн е краят на нашия материален, видим свят. Уран симворлизира "ноосферата": началото на света - горния, финоматериалния. Акоциативното мислене ни подсказва, че творческите сили на живота (Слънцето) целеустремено и  организирано (Сатурн)  са се включили в борбата със силите на "тъмнината" (Плутон и Галактиката зад него). Всичко това става сега в "революционна", извънредна  тоналност и обстановка. 

Няма спокойно течение на събитията и не може да има. Няма да се мине също и без проблеми и вълнения. в личния живот Постъпките на хората през тази и през следващата седмица се отличават с ексцентричност - най-високата за тази година. Всичко, което е необичайно, непривично и не се побира в главата на "нормалния" човек, го носи Уран. И хубавото, и лошото - пробив в науката и религиозния екстремизъм, остър житейски завой и творческо вдъхновение.

Овните, празнуващи рожден ден тази седмица, Раците, Везните и Козирозите, родени в съответните дни на своя месец, не е нужно до полагат никакви усилия за движението и промените: всичко се случва независимо от волята. Неведома сила ще завърти мнозина от нас и като трески ще ни понесе в бурния поток от събития. Бъди готов, дръж се на повърхността на потока. Няма да бъде излишно морално да се подготвите за всичко ново и необичайно. Колкото сме по-млади, токова по-не държим на миналото, толкова по-позитивно понасяме  всички промени. Девизът на настъпващата седмица е : Долу консерватизма! За целите на "техниката на безопасност" обновете в себе си или в къщата си поне някаква дреболия,
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.