неделя, 19 януари 2020 г.

СЕДМИЧНА АСТРОПРОГНОЗА: 13.01.2020 - 19.01.2020

През тази седмица нашето състояние се определя от тесния контакт на Слънцето със Сатурн, Плутон и Меркурий. От една страна това стимулира интелекта, повишава съсредоточеността, проницателността и отговорността. От друга страна, лесно можем да не преценим своите сили и банално да се преуморим, изразходвайки прекалено много от силите си.

Част от хората стават максимално целеустремени. Друга част се превръщат в сурови "сухари", властолюбиви кариеристи. Ако през тази седмица ви е трудно да контактувате с някого, възприемайте това като предизвикателство към собствената ви воля и интелект. Конфликтите се проявяват в суха, строга форма на отблъскване и административен (йерархичен) натиск. Емоционалните, открити, раними хора през тази седмица губят в ситуация на конфликт на интереси.

През седмицата продължава изключително мощното влияние на енергията от сектора на Козирога, където от 30 декември до 16 януари все още се намира нашето Слънце и четири от девет планети от слънчевата система. Гравитацията на този участък от пространството ускорява движението на магмата вътре в планетата Земя, електромагнитното поле около нея. Като следствие се дестабилизира атмосферата, водите на океаните. Ние, като частица от общата система, усещаме всичко това върху себе си. Всеки по своему. Важно е всичко, което се случва с нас през този период. Масивната система винаги е инерционна - следствията и последствията все още предстоят. Това нито е хубаво, нито е лошо - просто е един от периодите в съществуването на планетата и на всичко, породено от нея. Достатъчно е да понаблюдаваме колко нестабилен е станал обичайният климат. Да не говорим за геополитическите процеси. Мощен импулс за по-нататъшното развитие на планетата и историята.

Началото на годината е подходящо време да заемем активна житейска позиция в обществото и в своя собствен живот. Особено ако е дошъл моментът и много искаме да променим нещо в него, да го подобрим. От януари до май всичко, което правим и не правим, по своя ефект "се умножава по три" и поражда стремително развиваща се тенденция. Като мощен старт.
На всички - успешен старт в нужната пооска! Резултатите ще се забележат към края на годината.


ОВЕН
Житейските сюжети и тенденции, зародили се в края на миналата година, достигат кулминацията си. Но не приключват - вашият път "нагоре" едва е започнал. Във вторник и сряда се създават най-благоприятните обстоятелства, спомагащи успешно да направите някаква конкретна стъпка. Например, да проявите компетентност във важна ситуация, да получите одобрение от висшестояща инстанция (човек). В четвъртък и петък ще се наложи настойчиво, но дипломатично да отстоявате собствената си позиция, да се конкурирате и защитавате своята репутация. В събота и неделя успявате да се отпуснете емоционално и да се освободите от натрупаното през седмицата напрежение. От 16 до 21 януари можете да загубите известни средства поради непредпазливост и излишна доверчивост.

ТЕЛЕЦ    
Като цяло при вас всичко си върви по реда, според създадените преди месец обстоятелства. В понеделник някакво събитие ще привлече вашето внимание към домашните дела. Във вторник и сряда вие най-добре се справяте със събитията и сте в състояние да организирате за себе си най-полезните и материално изгодни мероприятия. В четвъртък и петък пазете здравето си и професиоанлната репутация - дребни събития могат да усложнят в известна степен живота ви. През почивните дни направете всичко, за да подобрите своите отношения с близки хора, възползвайте се от тяхната подкрепа. От 16 до 21 януари всяка необмислена дума ще ви създаде репутация на "скандалджия". Нека казаното бъде точно, остро, но коректно. То няма да остане без последствия.

БЛИЗНАЦИ    
На фона на вече създадените житейски условия, от 17 януари до 6 февруари вашите съпружески или романтични отношения влизат в динамична фаза. Понякога дори прекалено динамична, стигаща до раздори. Прагматичните делови хора пренасят тази тенденция от личния си живот в областта на деловата активност. И едното, и другото изисква от вас активна житейска позиция и правилен избор. И точно това през тази седмица е трудното - от 16 до 21 януари вие внезапно може да промените предишната си гледна точка относно случващото се и да поискате да вземете прекалено прибързано, безкомпромисно решение, без да се вслушвате в чужди съвети. Или през този период може да се случи внезапен обрат в събитията - далечно пътуване или пътно-транспортно произшествие. Постарайте се през тази седмица да бъдете пределно хладнокръвни и сдържани. Особено в петък и събота.

РАК    
Създаденото положение на нещата засега не се променя, а се развива в "зададеното" направление. Изграждайки своите контакти с околните и в стремежа си да постигнете по-добро благосъстояние, през тази седмица имайте предвид следния фактор - ползата от финансовата взаимозависимост от влиятелни хора и организации към края на седмицата значително се понижава. Ако сте работили за създаването на съюз, подготвяли сте сключването на договор или сте заявили кредит, побързайте да ги завършите. Благоприятните дни да се концентрирате върху финансови въпроси е от понеделник до четвъртък. Особено ако това е свързано с професията и битовите обстоятелства. В четвъртък и петък ще се наложи да се потопите в семейните проблеми. В по-добрия случай ще съумеете да приключите работата върху най-важните договорни задължения. Почивните дни протичат благополучно и спокойно.

ЛЪВ    
През втората десетдневка на януари мнозина от вас са принудени да проявят особена издръжливост и силна воля във връзка със създадените важни обстоятелства. В по-голяма степен това засяга родените през втората половина на август. Юлските Лъвове през тази седмица попадат в дискусионна ситуация - предимно с професионален характер. В петък това може да бъде и принципен спор между членове на семейството, в който вие неволно ще бъдете въвлечени. След което ще се наложи да преразгледате някакви факти и събития, за да съответствате на променената житейска ситуация. При благополучно развитие на събитията, от 18 до 28 януари ще вземете важно за вас решение. Става дума за ваше имущество или условия на (место)живеене в следващите месеци. В понеделник, вторник и сряда всички въпроси, свързани с изразходване на средства или тяхното инвестиране, се решават във ваша полза и с изгода.

ДЕВА    
От каквото и да сте сериозно заинтересовани, от понеделник до четвъртък можете да разчитате на най-значим резултат. Във вторник е възможен кратък сблъсък вкъщи по принципен за вас въпрос. Вашият прагматизъм ще охлади прекалено увличащия се и непрактичен член на семейството. В четвъртък и петък важни въпроси от собствения ви бизнес или други ваши сериозни интереси ще изискват разходи. От 17 януари до 6 февруари съпружеските отношения ще бъдат прекалено динамични и не съвсем хармонични. Ако това е неизбежно, постарайте се периодично да анализирате ситуацията, поглеждайки нещата отстрани и да намирате компромис. Ключови събития ще има в понеделник и вторник. У дома не проявявайте авторитаризъм и не позволявайте това на съпруг или друг член на семейството. Като цяло сте благополучни.

ВЕЗНИ    
През тази седмица най-забележителните събития се случват в четвъртък и петък. Те засягат семейните интереси. Независимо от голямото вълнение, дори нервност, през тази седмица вие можете да направите много за просперитета на семейството. Да придобиете нещо голямо или да го заработите. Работните и роднински отношения не са толкова спокойни - от 16 януари до 6 февруари ще се наложи да действате, да преодолявате текущите трудности и конфликти. Тестови събития ще има още в понеделник и вторник. Нека те ви помогнат да си изработите най-гъвкавата форма на реагиране. По възможност заобикаляйте конфликтите, избягвайте ги. В петък и събота на дневен ред ще застане вашият финансов интерес. Напълно възможно е той да бъде удовлетворен, ако не зависи от деспотичен член на семейството. Заедно с това ще проверите дали в семейството ви има деспот или доста трудно обстоятелство.

СКОРПИОН    
В най-скоро време вие ще имате великолепна възможност да се чувствате стабилно и благополучно в обичайното за вас пространство, с тези, с които ежедневно общувате в работата и в бита. Консерватизмът в навиците и планомерност в работата ще ви осигурят спокоен живот. Ако имате собствена кола, ще трябва предварително да се погрижите за нейната изправност, за да избегнете внезапни проблеми и разходи за ремонт. Във вторник и сряда събитията, свързани с роднини, колеги и пътуванията ще станат индикатор на благополучието ви. Неприятно събитие сигнализира за това, че е време нещо да коригирате. В петък на мнозина ще се наложи да се изнервят заради непредвидено обстоятелство. Това не е за дълго, но също сигнализира за това какви сериозни събития могат да се случат в недалечно бъдеще. Може би е време да прекратите някакъв договор? Особено ако сте родени в края на октомври.

СТРЕЛЕЦ          
Всички важни събития, касаещи вашето благосъстояние, имущество, доходи, вече са се случили или ще се случат до края на текущата седмица. Те са породили устойчива тенденция, която ще се развива енергично до началото на лятото. Ако дадена посока в събитията ви харесва, помагайте й, вписвайте се в потока, ако нещо не ви устройва, преценете възможния резултат от своето евентуално бездействие или съпротива. През тази седмица, във вторник, петък и събота е възможно всичко да се насочи в нужното русло. Ако дори в тези благоприятни дни нещо твърде много не ви устройва, примирете се. Вече едва ли е възможна победа, като се върви срещу "вятъра". Може би ви привлича онова, което реално не е полезно, а Съдбата ви насочва в нужната посока. Помислете върху това. Ако в тези дни нещо ви зарадва, обнадежди, хванете се с две ръце за тези възможности и обстоятелства.    

КОЗИРОГ          
Тази седмица завършва периодът на Козирога - основното време, когато се е зародил и получил пълната си сила съдбоносният низ от събития. Само вие можете да оцените тяхната значимост, да ги разделите на обнадеждаващи, поддържащи и изискващи съпротива. Рождениците от тази седмица (както и от миналата) получават от звездите много малко свободна воля и много задължаващи обстоятелства. Това е като изпитание на личната сила и социална зрялост за характера ви. Онзи, който е силен, получава огромна социална и лична власт над съдбата, влиятелно положение в обичайната за него среда. Слабият човек рискува да попадне в кръговрат от дългове, зависимости от деспот или сив кардинал. Събитията от вторник, петък и неделя съдържат в себе си зрънца от най-близкото и по-далечно бъдеще. Погрижете се да покълнат и пораснат онези, които ви радват и обнадеждават.    

ВОДОЛЕЙ          
Последната седмица от вашата лична година ще протече доста равномерно и благополучно. Съдбата ви пази от печални моменти, но не ви поощрява за "завоевания", за прекалено активна социална позиция и кардинални промени. До 2021 година е най-добре Водолеите да живеят премерено, да не се отдръпват от благотворителост и да си позволяват понякога уединение. Макар и относително. От 17 януари до 6 февруари се постарайте да не се поддавате на романтични увлечения и моментни желания. Не давайте пари назаем на приятели, не се увличайте от проекти, изискващи от вас лични средства - рискът е голям, а вероятността да получите някакви приходи - малка. От 15 до 21 януари вие твърде лесно се увличате от ексцентрични, нереализуеми идеи, не приемате съвети, влизате в спорове с близките вкъщи, които са несъгласни с вас. Всичко това не е толкова драматично, а по-скоро раздразнително и може да ви въвлече в ненужни разходи.    

РИБИ          
Дошло е време енергично да се борите за своите цели. Работещите хора чувстват в себе си силен стремеж към по-висок социален статус и могат да го постигнат до средата на февруари чрез енергичен подход. Пътят нагоре е напълно възможен, ако сега проявите натиск, енергия, работите, за да реализирате стратегически цели - не само свои, но и на онази организация, за която работите. От 17 януари до 6 февруари за вас е "въпрос на чест" да вършите своята дейност, както и всички, които ви се противопоставят или се конкурират с вас. Това по-скоро ви е от полза, стига само да не се хвърляте в крайности, в ущърб на здравия смисъл. От 15 до 21 януари би следвало да се опасявате от интригите на колеги (или познати), а така също от пътни инциденти. Особено в събота.