неделя, 14 февруари 2016 г.

Астропрогноза: 15 - 21 февруари 2016

През тази седмица има три доста важни астрономически събития, променящи космическото време, а с него и нашите настроения, възможности и стремежи. Нали ние освен деца на Земята, сме и деца на Галактиката. Кои са тези космически събития? 

Меркурий  току-що е влязъл в знака на Водолея, където ще остане до 6 март, засилвайки нашите интелектуални  способности.  Неговото влияние в този сектор на  Зодиака ни позволява да мислим с широки категории, да пренесем мисленето си в по-висш план - включва се абстрактното ни мислене (ако нивото на интелекта допуска това), което ни позволява да видим картината като цяло, оставяйки без внимание дребното и незначителното, насочвайки вниманието си върху новото и непознатото. Засилва се изобретателността  и нестандартното мислене, което може да се използва от хората и негативно, разбира се. Мисъл и интуиция се насочват към перспективните направления, позволяват ни да намерим нестандартен изход от затруднителните ситуации дори в бита. Облекчава се възприемането на информацията, включително и нестандартната.

От 3 до 20 февруари рязко нараства комуникативността и стремежът към интелектуално и приятелско общуване. Това ще се отрази позитивно на младежта - познанства, купони, групи по интереси ще доведат до зараждане на романтични отношения.

В сряда, в 4:18 по Гринуич Венера  излиза от строгия, пуритански зодиакален знак на Козирога и влиза в игнориращия условностите знак на Водолея. В този сектор той ще остане до 13 март. Ще трябва откровено да признаем, че романтичните и съпружески отношения през последните три седмици са били лишени от топла емоционалност, но в същото време повечето хора са демонстрирали вярност и  стабилност в тези отношения. Сега Венера (покровителка на влюбените, ако някойе забравил това), преминавайки в знака на Водолея, също не спомага много за възникването и изявата на дълбоки душевни пориви, но пък засилва жаждата за нещо необичайно, тласка ни към приключения и внезапни обрати в отношенията. Свободата и приятелската независимост в близикте отношения стават по-предпочитани пред дълбоката взаимна зависимост. Социалната комуникативност е висока, но това са повече делови и приятелски контакти, заредени с доста разсъдливост и голяма доза екстравагантност.  До  средата на март мнозина от нас ще си позволят това, което по-рано не са си позволявали. Впрочем, общественият морал сега охотно приема такива настроения и гледа благосклонно на  неформалните съжителства, браковете по сметка и любовта, която прилича повече на дружба. Не на всички и не винаги ни е съдено да горим в огън от страсти и да сме образец на куртоазна романтика. Съвременният стил на отношенията е разсъдлив не само тази седмица.

В петък, в 5:35  по Гринуич, Слънцето преминава от зодиакалния знак на Водолея в знака на Риби. Всички ние ще го почувстваме, независимо от това, че пролетното пречупване на времето се очаква едва през март. Въздействието върху човечеството на енергията на знака Риби е най-загадъчно, многопластово и труднообяснимо. Ясно е едно: зимата вече е зад гърба ни, очакват ни пролетни надежди за ярко лято.

Някакъв къс от живота ни остава само в спомените, с душата си ние се устремяваме към Бъдещето, дори ако засега не правим нищо ново.

На всички пожелавам ползотворна седмица и душевно равновесие! 

Н.Чиркова


Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.