понеделник, 24 август 2015 г.

Седмицата 24 - 30 август 2015 година

Вече е в сила енергията на Девата - актуална е станала темата за събиране и обработка на реколтата - във всякакъв смисъл - физически, социален. През тази седмица Слънцето преминава по позицията на Юпитер, неотдавна влязъл в този знак, придавайки пределна яснота на събитията от настоящето и правейки реални "намеци за бъдещето". Юпитер в Слънчевата система се оказва точно зад Слънцето, на най-голямо разстояние от Земята. Неговите лъчи преминават през слънчевата корона, създавайки "възбуждащ" сноп вълни, спомагащ социалната експанзия, ръста и развитието на всички процеси. Растенията в северното полукълбо през това време вече не растат, само узряват плодовете. Следователно ние се сблъскваме с "ускорено съзряване". В социален и индивидуален план е същото.

Енергията на Девата, подкрепена от Юпитер, дава възможност на нещо да "доузрее", да бъде довършено, да се изпипат детайлите на вече съществуващото цяло. Да се "оре, сее" няма смисъл, тъй като няма подкрепа от космоса за това. Освен заради експеримент и напук на природата.

Юпитер ще се намира в Дева до септември 2016 година. Може уверено да се каже, че никакви принципно нови, обществено-политически и културни проекти няма да започнат. Всичко, което ще ни се стори ново, ще бъде само "подобряване на съществуващото" и негово частично преработване. Изграждайки своята кариера и личен живот, трябва да се има предвид този обективен фактор. По-силната енергия на Девата ни позволява да се заемем успешно с чисто практическите области на живота, подобрявайки производството, здравеопазването, сферата на обслужване и системата на професионално-техничесокто образование. Дребните чиновници, изпълнителите постепенно засилват своите позиции, своето влияние върху успеха на всички обществени програми. Социалните "асансьори" започват да работят по-мощно.

Трудно е да се каже, че ще има възможност за съкращаване на администрацията, по-вероятно е обратното. Предстои някаква реорганизация, която ще доведе до увеличаване броя на дребните чиновници и превръщането на част от тях в по-влиятелни. С други думи - нищо ново под слънцето... А ако има разрастване на медицинските, оздравителни учреждения и професионални училища, това наистина ще бъде полза, продиктувана от Девата. Както и сферата на социалната защита. В края на август - началото на септември ще бъдат направени първите стъпки в това направление, казани първите думи. Остава ни само да изчакаме плодовете.

Н.Чиркова
Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.