неделя, 16 август 2015 г.

Седмицата 17-23 август 2015 година

Интересна е ситуацията на небето през август: от 8 до 18 август космосът тласка хората към творчество, креативни постъпки, волунтаризъм, свободна изява на своите пориви. НО: от 17 до 28 август изведнъж се "издига стена" от обстоятелства, в която се блъскат всички тези свободни и вдъхновени мечти и постъпки. Ето че тук и започва борбата кой-кого: човек - обстоятелствата или обстоятелствата - човека. От сряда до неделя тази борба се изостря не само при отделни хора, но и в цялото общество и международна общност. Тя се води на най-различни места и на най-различни теми, включителнои на финансовото поле - пазете своите спестявания.

Слънцето е в конфликт със Сатурн - свободата на волята и Егото на отделния индивид се противопоставят на Закона, на началника, на обстоятелствата, болестта и на още много други неща. Попадайки в трудни обстоятелства, приемете това като даденост, като необходимост да "издържите на борбата".

В неделя, в 10:38 по Гринуич, Слънцето излиза от полето на своята сила, знака на Лъва. Заедно със Слънцето всеки от нас в по-голяма или в по-малка степен губи своята досегашна увереност в себе си, в своята изключителност, в своето право на нещо. До 23 септември Слънцето ще излъчва "вълните на Девата", транслирайки в света скромна практичност, реализъм, перфекционизъм, стигащ до дребнавост. Ентусиазъм и предприемчивост, благородство и самолюбие, любовни увлечения и развлечения, особено пристрастие към своите деца, които ние всички проявяваме през август повече от обичайното, преминават в по-конкретни и обикновени неща - грижа за "насъщния". Предпочитаме поне врабче в ръката... Нашата инициатива и воля в Лъв бяха подхранвани от цялата ни жизнена сила, опираха се на спечеления авторитет, власт, творчески способности. Сега ние живеем по-скоро според обстоятелствата. Цялата ни сила на волята е насочена не към глобални проекти и начинания, а към отделни дребни неща в различен смисъл и прояви. В най-добрия случай към старателно доработване на детайлите на вече съществуващ проект.

Докато Слънцето е в Дева, ние сме вечните труженици. Разбира се, всеки според своите способности. От 19 август до 4 септември ще осъзнаем изцяло тези способности, докато те ще бъдат усилвани под влиянието на Юпитер, току-що влязъл в Дева. През този период Слънцето заедно с Юпитер ще ни даде да разберем на какво сме способни в тези обстоятелства. Важно е да изживеем това време успешно, с удоволствие, защото от това зависи успехът и благополучието на цялата година, която трябва да изживеем до септември 2016 година. Старайте се!

Н.Чиркова
Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.