неделя, 16 август 2015 г.

Седмицата 10-16 август 2015

През тази седмица имаме важно астрономическо събитие: на 11 август в 11:12 по Гринуич Юпитер напуска знака на Лъва, където цяла година ни подтикваше към мощна социална експанзия, подхранвана от нашето самолюбие и стремеж да заемем ярко положение в обществото. Към края на това лято сме осъзнали с цялата острота и сила към какви житейски върхове се стремим. Дори ако засега нищо не сме постигнали, ние сме поставили пред себе си цел, а това вече е нещо ценно.

Докато Юпитер (от 11 август 2015 година до 10 септември 2016 година) се намира в зодиакалния сектор на Дева, той ще има много по-малка сила за движение напред, за експанзия. Всички наши възможности трябва да бъдат изразходвани за "материализация" на дребни битови цели или за изглаждане на детайлите на онзи мащабен социален проект и реализация на личните амбиции, които са се зародили през 2010 година и в началото на 2011. Ако са се зародили.

Ако не живеете с перспектива и мащабни проекти, посветете предстоящата година на Юпитер в Дева на въпроси, свързани със здравето, с подобряването на битовите условия. Ускорение би трябвало да получат такива сфери като професионално приложно образование, обслужването и производството на медицинско оборудване. Не веднага, но до следващото лято, предварително преживявайки доста болезнена криза. Както винаги - за да направиш стъпка напред, трябва да получиш ритник отзад.

Юпитер влияе на нашето тщеславие - след мощния изблик, докато той беше в Лъв, сега идва известно отрезвяване и повече скромност в социалните и лични претенции. Малка стъпка в кариерата или стабилен доход ще се възприема съвсем позитивно. Ще се сбъдне само малък процент от обещанията и надеждите от миналите месеци, но пък това ще бъде нещо реално, с очевиден резултат.

Настъпва благоприятен период за специалистите от средно ниво, изпълнители, тесни професионалисти и работници с висока квалификация. Обществото ще има нужда от тях. Юпитер сега ще ни дарява с дребни резултати. Цените и реколтите няма да бъдат високи, освен реколтата от зърно.

Със скромно достойнство и добри практически резултати ще изживеят предстоящата година Деви, Телци и Козирози. Младите жени могат да разчитат щъркелът да им донесе подарък - бебе. Децата винаги са нашата радост, щастие, тщеславие и гордост. Всичко това е от Юпитер.

Занапред на преден план за нас ще бъдат не празниците, не тщеславието, не мечтите за красив живот, а реалностите на ежедневието, конкретни и не винаги мащабни практически задачи, които ще трябва да бъдат решавани по пътя към подобряване на обствения ни живот. Например, редовното, стриктно почистване на къщата, косвено ще повлияе върху вашето семейно и социално благополучие. Дори и в облеклото постепенно ще започне да преобладава деловия стил, темата "офисно облекло" и "елегантна скъпа простота". Но едва след като Лъвската яркост се отдалечи в сянка, ще започнем да я смятаме за твърде крещяща. Нали модата се променя всяка година, следвайки по петите Юпитер в зодиака.

В днешната си прогноза накратко ще опишем как преходът на Юпитер в знака на Дева ще повлияе върху социалното положение и перспективите на хората от различните зодиакални знаци.
Н.Чиркова
Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.