понеделник, 10 февруари 2014 г.

Астропрогноза: 10 - 16 февруари 2014

Още малко за онзи "космически кръст", който все още сияе на небето, и за който искам да ви напомня. Неговата енергия е конфликтна по своята природа и събужда за живот конфликти, породени от жажда за власт и алчност. Всичко това се реализира във формата на шумни, жестоки, несправедливи  обвинения в страшни грехове и взаимна неотстъпчивост. Това влияе и върху пазара - парите поевтиняват, както беше предсказано през ноември-декември.

Процесът на освобождаване на тази сурова и мощна енергия тече от 25 декември 2013 до началото на юни 2014 година. Той върви в две вълни, чиито пикове се падат през новогодишните дни, в края на февруари (малко по-слабо), втората половина на април и в края на май - началото на юни 2014 година.

Наблюдавайки този процес на политическото поле, ние отбелязваме особено събитията  в Украйна. Те и започнаха в публична форма през декември 2013. Значи ще се подчиняват на този алгоритъм. Почти една трета то човечеството, така или иначе в своя частен живот попада под тази енергетика. По най-непосредствен начин възниква резонанс в живота на родените в началото на януари (Козирози), в началото на април (Овни), в началото на юни (Раци) и в началото на октомври (Везни). Вероятността да се попадне в социален конфликт при тези хора е максимална. А кой  как ще излезе от него зависи не само от обстоятелствата, но и от това как се държи човек при тези обстоятелства. Да се прави избор е най-трудното и отговорно нещо в живота ни. Да им пожелаем сили, за да поправят онова, за което имат сили, издръжливост, за да понесат онова, за което не им достигат сили и мъдрост, за да отличат едното от другото.

Още повече го желаем на политиците. Ще отбележа, че Янукович е роден на 9 юли. А сега това  именно в космоса е мястото на патриотизма (не всички обаче са способни), на материалните резони, но не и на истинската сила. Целият авторитет се изчерпва окончателно до края на пролетта, а може и по-рано, ако липсва подкрепата на етническия егрегор (на народа и културния код). Сега го притискат и пречупват силите на значително превъзхождащ го противник. Дори два противника - "бунтарът" (получаващ енергия от Уран в Овен), създаващ явен конфликт, и сила, имаща максимална, но не афиширана власт.

Силите, които са по-мащабни от силите на Украинското ръководство, това са сили на Плутон в Козирог. Международната бюрокрация, владееща финансите (там са още Венера в Козирог: а това са пари и те се свиват).  Чрез дефицит на пари и инфлация, чрез тайно финансиране и лишаване от такова (не само чрез него лично, но и на страната като цяло). Тече натиск върху неговите амбиции, поведение и реализационна власт. Това е само частен случай от общия процес на прекрояване, трансформация на основите и правилата на човешкото общуване.

Н.Чиркова
Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.