неделя, 6 октомври 2013 г.

Астропрогноза: 7 - 13 октомври 2013

Нестандартните събития от миналата седмица, разчупващи привичните стереотипи на битието, продължават да "преобръщат света". Слънцето през седмицата фокусира върху нашата планета влиянието на три "спорещи" планети - Юпитер, Уран и Плутон. Скритата подкрепа за Слънцето идва от Сатурн. Резонансът от всички тези обекти на слънчевата система създава мощна вълна, въздействаща на Земята. Как може да бъде разшифровано в най-общи черти тяхното влияние? Властници и дипломати (Слънцето) с помощта на силови и контролиращи структури (Сатурн), отварят "язвите" на обществото, уравновесяват конфликта между интересите на широките народни маси (Юпитер), произвола на корумпираната бюрокрация (Плутон), която те постепенно "изчистват", и прослойката на "революционерите"(Уран), взривяваща обичайните устои.
Всички тези сили дълго време се намират в противоречие и в противодействие, защото нищо не се случва дотогава докато някаква нова сила не натежи, не отмести равновесието. Но равновесието е нещо временно, ненадеждно. Дори Луната ежедневно го нарушава, създавайки едни или други очаквания и емоции на тълпата. През тази седмица Луната най-силно нарушава баланса в петък. Но в "играта" са толкова много космически, природни, икономически и човешки фактори, че да се предсказват някакви събития в конкретни дни е неблагодарна работа. Много по-грамотно е да напомним, че "обстановката в света е крайно напрегната". Качествени промени в нашата индивидуална оценка на случващото се ще внесе в понеделник Венера, преминавайки от  Скорпион в знака на Стрелеца.

Може да се очаква, че сегашната рязка и скептична оценка на случващото се постепенно ще стане по-оптимистична, многообещаваща. Като че ли мрачната перспектива ще ни  открие надежда. Не всичко обаче е така просто - от 5 до 15 октомври нашите оценки, очаквания и желания се базират върху доста нестабилна основа - вяра и сеуверия, фанатизъм и пристрастия, измама и самоизмама. И не само и не толкова в оценката на международната обстановка, колкото в оценката на събитията в собствения ни живот. Преживявайки грижи, тревоги и радости през тази седмица, помнете, че всичко е временно и много неустойчиво. Наслаждавайте се на щастливите минути, не правете трагедия от трудните минути. И помнете, че светът в нашето тясно лично пространство е такъв, какъвто сме ние самите в дадената минута - светът в нашата душа ще породи мира и благополучието около нас.  
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.