неделя, 13 октомври 2013 г.

Астропрогноза: 14 - 20 октомври 2013 година

През тази седмица Марс преминава от властния и ярък знак на Лъва в скромно-практичната и делова Дева. Марс олицетворява нивото и посоката на нашата енергия, насочена навън, видна от околните по нашите постъпки и дори по тембъра на гласа. През септември, волно или неволно, ние сме правили всичко демонстративно, открито, властно, стремейки се "да се покажем" или да се самоутвърдим в някаква ситуация. До 8 декември, докато Марс ще пътешества по сектора на Девата, ние ще преуспеем, ако насочим своите сили и амбиции към чисто практични, конкретни неща от най-различен мащаб и значимост - от приложната наука до старателното почистване на помещенията, които обитаваме.

Марс също така регулира нивото на мъжкия хормон тестостерон в организма: в Дева то е средно. Без пъчене, без особено въодушевление, но методично и ефективно мъжете и жените ще вършат "мъжка работа", независимо в какво се състои тя. Същото се отнася и до секса и спорта.


През последната десетдневка на октомври  нашата  методичност и трудолюбие  могат да бъдат насочени съвсем не към онова, което е нужно, или продиктувани от грешни "изходни данни". Това ще стане под влиянието на неясни обстоятелства и психическото въздействие на други хора. През този период Марс се намира под влиянието на Нептун - той, както е известно, е велик измамник и илюзионист. Мнозина от нас през следващите дни ще се почувстват дезориентирани: накъде да вървя, какво да правя? И методично и търпеливо ще обикалят в кръг, докато на 1 ноември не влезе в играта Сатурн и не им открие "момента на истината", не им покаже реалността, в която са инвестирали силите си, такава, каквато е в действителност.

И ние пак така методично и търпеливо ще започнем да поправяме грешките си. До какво довеждат неправилните действия през следващите две седмици? При някои хора се засилва фанатизмът,  затормозеността, изострят се неврозите на границата на патология, възникват маниакални състояния. За всичко това ние ще си спомняме, слушайки новините от поредната криминална хроника за екстремните постъпки на младежи, за терористични актове (дай Боже, предотвратени), разобличени наркодилъри и т.н.

В бита сме принудени да противопоставяме своя трезв поглед върху живота на различен род изкушения и съблазни - какво ще победи? По принцип такъв период се смята неблагоприятен, носейки големи проблеми с водата (отново вода!) и по вода, травми, изостряне на тежки, често пъти скрити заболявания. Голяма е вероятността от разпространение на инфекции, които трудно ще бъдат овладяни - те ще се разпълзят доста широко и бързо. Пазете се от кражби  и измами, от пияници и наркомани. Хората без определено местожителство през този период по-често стават както жертви, така и престъпници - в зависимост от нивото на природната им агресия. Плановите операции до края на октомври е по-добре да бъдат отложени, а ако не е възможно, то да се търси опитен хирург и анестезиолог-реаниматор. Това е само предупреждение, а не заплаха. На всички пожелавам да се чувстват добре и да гледат света трезво.
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.