неделя, 18 август 2013 г.

Астропрогноза: 19 - 25 август 2013

През тази седмица свършва астрономическото лято - през нощта на 22 август Слънцето напуска знака на своята сила и власт - Лъва и преминава в скромната, прагматична и критично настроена Дева. Хъс и предприемчивост, благородство и самолюбие, любовни увлечения и развлечения, особено пристрастие към своите деца, които ние проявяваме през август повече от обичайното, преминават в по-конкретни и обикновени ангажименти - в грижа за "насъщния", в практическа помощ и съпричастност към другите хора, в "служение". Предпочита се малкото, но сигурното.

В Лъва потребността от инициатива се е определяла от бликащата жизнена сила, решенията са били вземани, опирайки се на своя или чуждия авторитет, на стремежа към власт, известност, одобрение. Желанието да се "покажеш" е идвало от таланта и творческите способности. Сега инициативата се проявява доста конкретно, локално, в ограничената сфера на собствената ни компетентност, диктува се от моментните обстоятелства, насочена е към старателно обработване на подробностите на вече започнати и почти изпълнени ангажименти.

Слънцето в Дева е вечен труженик. Да се започне нещо сега от нулата е много трудно. Да се прояви креативност, свободомислие, да се избяга от привичните стереотипи - също. По-лесно и по-спокойно е да се трудиш и действаш по сигурни, традиционни методики, стереотипи. Да се преправя и критикува направеното от другите е най-предпочитаният метод. Много шефове предпочитат да използват документи, написани от някого, адаптирайки ги за своите нужди, отколкото да ги пишат отначало. Това е подходът на "Девата".

Пълнолунието е в сряда, в началото на денонощието, когато готвейки се да го напусне, Слънцето е все още в Лъв - власт, желания, флиртове, творчество, хъс. Правете си изводите - каквото ви вълнува, докосва, и радва,  върху това и следва да работите и развивате с помощта на качествата на Девата.
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.