понеделник, 15 юли 2013 г.

Астропрогноза: 15 - 21 юли 2013

През тази седмица е силна енергията на Водата - 6 планети в тази стихия са "нарисували" на небето равностранен триъгълник, чиято ос е противостоянието на Юпитер и Плутон. Ето такава е тази небесна "въртележка".

Това противостояние се задълбочава през следващата седмица и в началото на август. Плутон, който (напомням) се намира в Козирога (системата на държавната власт), става точка за изход на тази сумарна енергия на Водата: чрез кристализация и материализация на "бульона".

Ще отбележим, че в Рак сега са разположени 4 планети: Слънцето, Меркурий, Марс и Юпитер. Всичко това са астрономически и астрологически подробности, ще кажете вие, а какво означава това в превод на човешки понятия? Много неща.
Най-важното може да се обясни със следната асоциация: изпаряването на кристали сол в пренаситен разтвор. Разтворът това е емоционално-психическият фон на човечеството, създаден до този момент. В различните места той е различев, но еднозначно навсякъде е пренаситен с индивидуалните чувства и преживявания на "малките хора", на човешките маси.

"Ефектът на тълпата", отключващ индивидуалното критично и логическо мислене, възниква сега във всеки един момент и място. Страшната перспектива е да попаднеш вътре в тълпата. Ясно е, че някой във всеки частен случай и в световния процес като цяло ще бъде "кукловодът", по-голямата част от човечеството - кукли.

Безредици, военни конфликти и военни събития се разрастват. В спокойните, мирни места на планетата може да се разчита на богата лятна реколта. Стремителният ръст на всеки и всичко, който интензивено е започнал да стимулира Юпитер, не винаги е позитивна тенденция - ракови образования (не само физически, но и политически, икономически) започват стремително да нарастват. Тази тенденция е силна в продължение на цялата година, до следващото лято. Пазете се.

Меркурий все още се движи ретроградно, връщайки ни в събития от близкото минало, довеждайки в живота ни стари познати, роднини, излезли извън полезерението ни. От петък до неделя Меркурий спира и се обръща в нормална посока на движение. Задръстванията по улиците и всякакви "тапи" са логично следствие от това. До края на юли се запазва продължителната и интензивна аварийна, понякога извънредна ситуация в транспорта, в комуникациите и в информационното поле на Земята. Остава ни само изцяло да се осланяме на своя инстинкт за самосъхранение, присъщ на енергията на Рака. Водете се от него.
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.