понеделник, 28 януари 2013 г.

Астропрогноза: 28 януари - 3 февруари 2013

Каква е картината на нашата Слънчева система през тази седмица? Планетите запълват малко повече от половината кръг - от Скорпион (през Козирог) до Близнаци. Налице е гравитационен наклон към "зимната" (за северното полукълбо) половина на Зодиака. Слънцето се намира в последната трета на сектора на Водолея, заобиколено от Меркурий, Венера, Марс и Нептун. Част от Зодиака от Везни до Риби символично е свързана със социалния живот на човечеството - енергията на планетите, намиращи се там, стимулира обществените процеси. Изводът е, че социално-политическият живот през тази седмица и през цялата зима не може да бъде вял. От 26 януари до 5 февруари ще бъдем свидетели на изострянето както на консервативните, така и на демократичните процеси, разногласие между поколенията, конфликти вътре в структурите на властта, проявления на скритите "язви" на обществото и властта. В живота на отделните хора през периода особено трудно вървят взаимоотношенията на инициативните, независими и самостоятелни хора с "висшестоящите", започвайки от бащите в семействата и завършвайки с изпълнителната и законодателната власт. Нарушенията на закона и традициите ще срещат твърд отпор.


На преден план на сцената на космическите събития сега е Юпитер - той е стационарен, бавно и величествено се обръща в право движение (спрямо Земята). Това става веднъж в годината. По същия начин и веднъж в годината той се обръща и тръгва назад. Тъй като Юпитер е символ на "социалната експанзия", иска ми се да му обърна малко повече внимание. Когато той, приблизително осем месеца в годината се движи право (визуално за земните жители), неговата енергия спомага за ръста на всичко и всеки, подпомага процесите на развитие и "завоюване" на социалното пространство за индивида. Такива са и физическите свойства на тази планета, отгатнати още преди няколко хилядолетия от древните римляни, нарекли тази планета с името на своя върховен бог, гръмовержеца Юпитер. В периода на своето ретроградно движение Юпитер вече не ни подгонва, не ни отваря пътя в нови области. Тогава е време да се събират плодовете и да се стабилизират успехите. Което ние сме и правили в продължение на последните четири месеца - знаейки това или дори без да го подозираме. Сега настъпва перидът на "отворените врати" за онези, които искат да се преместят, да повишат образованието си, да направят поредната или първата стъпка в кариерата, да извършат постъпка, която да повиши социалната им значимост. Например да създадат семейство (официално) и да родят дете - това значи да се премине в по-уважаван слой на обществото. Така е било винаги и такива нагласи здраво са заседнали в общественото подсъзнание.

До 7 ноември Юпитер ще ни помага във всичко това, движейки се до 27 юни в Близнаци (стимулирайки при това преместванията, обучението, деловите връзки, транспорта, комуникациите, информационните технологии). А след това движейки в Рак, ще насочва нашите амбиции към семейството, основните човешки потребности (оцеляване и продължаване на човешкия род), към сферата на ресурсите. На този етап не всичко ще бъде толкова просто, а ще крие мощни обществени конфликти. Пазете най-важното - себе си и своето семейство. Проектирайте своите амбиции върху достойни цели.

А през тази седмица, докато Юпитер цяла седмица "стои на място", още  и още веднъж помислете кои са възможните перспективи за вас, за какво си струва да изразходвате време и сили, за да не се окажете през ноември до "пробитото корито". Когато Бог отваря пред човека няколко "врати"(лични възможности, делови предложения), той му дава свободата да избира. Тази свобода съвсем не се дава на всеки, тя трябва да се заслужи. Ако в някаква ситуация имате от какво да избирате, значи сте удостоени с известна лична свобода от "предопределеността". Ако нямате избор, послушно, автоматично живейте по своята "нарисувана" Съдба.
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.