неделя, 25 ноември 2012 г.

Астропрогноза: 26 ноември - 2 декември 2012

През тази седмица е Лунното затъмнение, което представлява логично продължение на предишното, Слънчево затъмнение на 13 ноември. Според месечния лунен цикъл импулсът за смяна на тенденциите, заложени от слънчевото затъмнение, до Лунното затъмнение на 28 ноември, достига максимума си. При това Лунно затъмнение яркостта на Луната се намалява, но незначително и това практически е незабележимо за невъоръжено око, то се фиксира само от уредите. Едва когато Луната в това полусенчесто затъмнение преминава близо до конуса на пълната сянка, при ясно небе, може да се забележи незначително потъмнение от едниния край на лунния диск. Следователно, силата му не е толкова голяма, като при пълно затъмнение. Затъмнението ще бъде по оста Близнаци- Стрелец, в 7-я градус на Близнаци, където сега се намираапогеят на лунната орбита, така наречената "черна Луна" която има лоша слава сред астролозите. Тя се асоциира с Лилит, първата жена на Адам. Намирайки се в Близнаци, Лилит засилва изкривяването на информационните потоци: трябва да се опасяваме от измами, сплетни, дезинформация. Лунното затъмнение ще увеличи това изкривяване през следващото полугодие.


Предпазливост и сдържаност през този период няма да е излишна на писатели, журналисти, обществени дейци - по-добре  ете да се въздържат от публикации, издаване на книги и статии, от шумни публични изявления. Всеки от нас рискува да каже нещо излишно, особено публичните личности. Всъщност Лилит се намира в Близнаци от средата на септември 2012 до началото на юли 2013 година. И през цялото това време "информационният вирус" по най-различни начини ще влияе върху личния ни живот и на живота на обществото като цяло. Текущото Лунно затъмнение активира този "информационен демон". Освен реалните компютърни вируси, ще се увеличат опитите да се "омагьоса проблема", "да се надвика истината", "обещаното е почти свършено", издаването на свои и (особено) чужди тайни.

"Греховете" с думи са възможни в най-различни варианти. Така че да не забравяме многото поговорки, подхождащи да този случай:  "Който много говори, много и греши", "Мълчанието е злато", "Каквото повикало,..  "Много думи малко пари струват" и т.н. Най-резонансно това Лунно затъмнение ще се окаже за родените от 24 ноември до 2 декември, както и за родените от 23 май до 1 юни. Най-вече те  не бива да забравят поговорките.

Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.