неделя, 18 ноември 2012 г.

Астропрогноза: 19 - 25 ноември 2012

Предстои ни веселичка седмица! Марс е влязъл в Козирог, където се съединява с Плутон и ще засили неговия конфликт с Уран: твърдост и фанатизъм в постъпките, социални конфликти. До края на ноември се активира перманентният конфликт на висшите планети, а това отново ще повиши в света "градуса на безумието", който и така в последно време е висок. Дори не искам да изброявам до какво може да доведе това, но със сигурност няма да бъде скучно и спокойно.

Бунтарските, разрушителни сили отново влизат в бой със силите на реда, които сега не са никак склонни към сантименталности и са изпълнени с настойчива сила. А и поредните стихийни бедствия не са много далече. Плутон олицетворява подземните сили, Уран – форсмажорните произшествия. Марс отваря тази кутия на Пандора: земетресения и изригвания на вулкани няма да ни накарат да ги чакаме дълго. Месецът на затъмненията и без това обикновено ни носи природни аномалии, а сега и това. Да се каже къде и какво точно ще се случи, не е по силите ни. Най-вероятно активна ще бъде Тихоокеанската зона, защото слънчевото затъмнение мина през нея. Но това съвсем не е задължително.


По-лесно е да се каже какво ще се случи в социален план: травми, шумни корупционни и политически скандали, несигурност и колебания по обичайните граници на държавите. Стремежите към обособяване и центробежните процеси в Европа получават нов импулс, размирната зона в Близкия Изток и в Северна Африка се вихри. По-добре е туристите занапред да не тръгват натам.

Накратко: последната седмица на ноември е жестоко време. Подобното привлича подобното, така че уравновесеният жител рискува по-малко "да попадне в историята", отколкото човек, търсещ остри усещания. През нощта в сряда Слънцето напуска сектора на Скорпиона, а в четвъртък Венера влиза в Скорпион. Тези премествания допълнително тревожат информационно- енергийното поле. Най-интересният "силен" ден става петък, когато енергетиката на планетите и светилата се събира в най-мощния акорд. Меркурий е все още ретрограден, но вече е утринен. Обмисляйки и придвижвайки ангажиментите си, не бързайте да ги фиксирате документално, изчакайте до края на ноември.

Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.