понеделник, 11 юни 2012 г.

Астропрогноза 11 - 17 юни 2012

В понеделник Юпитер напуска сектора на Телец и влиза в знака на Близнаци,  където ще пребивава до 26 юни 2013 година. Както е известно енергията на Юпитер  спомага за растеж и експанзия. Докато е бил в Телец, се е повишавало  плодородието, дори цветният прашец на дърветата през април-май 2012  беше  рекорден.

Какво да очакваме от пребиваването на Юпитер в Близнаци? Ще се  засилят разнообразни информационни потоци, активизират се комуникациите. След  практичния, бавен материализъм на Телеца  основна развиваща се тенденция в  обществото става леката непоследователност и известната разхвърляност на  Близнаците. Тези качества ще се проявяват преувеличено, понякога шокиращо -  толкова много суета, информация, движение, познанства в света не е имало вече 12  години. Възникват множество идеи за единица време, от които най-добрите и  жизнеспособни имат шанс да се задържат през следващите 12 години. В същото  време Юпитер, докато е в Близнаци,  засилва и сенчестите качества на енергията на  Близнаци - разход на енергия за "пърхане" в живота в интересно, но не толкова  резултатно общуване. Рискът е човек да се удави в разговори и да се обърка от лошо  премислената информация. С други думи, заменя се качеството на информационните  потоци с количество.


Всички ние през следващите месеци съществено ще разширим своя кръг от познати, но  дали всички тези връзки ще ни донесат полза, дали са ни нужни? Засилва се детското  доверие към авторитети, понижава се критичната оценка на поглъщаната  информация, оттук - много измами и самоизмами. Най-накрая излишното доверие  към авторитети води до игнориране на собственото мнение. Понеже е по-лесно да се  позовем на авторитет, отколкото да си изработим собствено мнение. Налице е  съблазън да поднесем чуждо мнение за свое.

Негативната проява на Юпитер в  Близнаци е повишена активност на измамници от всякакъв ранг, вълна от  спекулативна активност, започвайки с борсови операции. Това едва ли е полезно за  глобалната икономика. Приятното и полезното му влияние е повишено влечение  към пътешествия, обучение, висше образование.  Истински ценното, което може да ни  даде засилената от Юпитер енергия на Близнаците, е умението да се ориентираме в  информационните потоци, в хората, да различаваме фалшивите ценности от  истинските, което искрено желая на всички.
Н.Чиркова


Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.