неделя, 3 юни 2012 г.

Астропрогноза: 4 - 10 юни 2012

Седмицата започва с пълнолуние и лунно затъмнение. Лунното затъмнение  обикновено е до две седмици преди или до две седмици след Слънчевото, то е негов "продукт". Предишното Слънчево затъмнение беше в Южния Лунен възел, което  както се смята освобождава у човека сили, предизвикани от минали  преживявания, помага да се освободи за социална активност натрупаният личен опит и потенциал. Ако този потенциал надвишава нивото на "битовия" живот, той  ще даде възможност да се направи нещо значимо в живота. Всичко това се случва  не в момент на слънчевото затъмнение, а известно време след това. И ето имаме  пълнолуние, лунно затъмнение. Логично е да очакваме именно сега подобна  реакция. Следователно, нашето състояние и поведение в началото на тази  седмица ще се определя от инстинктивното изхвърляне както на негативни, така  и на позитивни емоционални и психически наслоявания. Затъмненията винаги с  една или друга сила възбуждат в човека желание да промени нещо в живота си, в  своето отношение към случващото се, да промени своите стереотипи на  поведение.
Нека опитаме!

На физическо ниво всички затъмнения влияят на приливните процеси, а значи и  върху състоянието на човека - нали ние се състоим основно от вода. Лунното  затъмнение предизвиква значителен термоефект - температурата на  повърхността на Луната се колебае по време на затъмнението в границите на  100 градуса. Нейната повърхност отначало стремително изстива, а после се  нагрява отново.
Според теорията на астронома проф. Козирев, процесите на изстиване поглъщат  време. А процесите на нагряване, отделят време като субстанция. Значи за  периода на изстиване и последвалото нагряване на Луната отначало става  поглъщане на "квант време", а после  - раждане на друго време. Говорила съм за  това. Това е пълен аналог на смъртта  и раждането на човека - в момента на  смъртта ВРЕМЕТО се поглъща, в момента на раждането на човека - времето се  отделя в нашия земен свят. Раждащият се човек носи със себе си ВРЕМЕТО - какво  може да бъде по-грандиозно и тайнствено!

Но да се върнем към Лунното  затъмнение. Ако приемем теорията на Козирев, в този момент заедно с  поглъщащото се ВРЕМЕ нещо си отива от нашия свят под Луната и веднага се  ражда нещо друго. Своеобразно изчистване и възможност "да се започне  отначало" - това е мъничък шанс за всеки човек. Символизмът на лунното  затъмнение (както и пълнолунието) е свързан със знака Везни - по тази причина  най-напред може да се опитаме да коригираме някакви взаимоотношения. Или  пасивно да приемем съдбоносните промени в тях. Влиянието на това лунно  затъмнение, което се случва в знака на Стрелеца, ще фокусира нашето внимание  върху разширяването на контактите, разнообразието на творческите идеи,  социалните начинания. В по-лошия случай социалните конфликти и  нравствено-философските въпроси могат да станат част от живота на обществото  през следващите седмици и месеци. Дори ако събитията през следващите дни не  ни се сторят значими, с времето ще си ги спомним и оценим. Така понякога  незабелязано, два пъти в годината слънчево-лунните затъмнение лекичко  пренасят живота ни върху други релси, като космически стрелочник.

Н. Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.