събота, 22 октомври 2011 г.

КОНФЛИКТНИТЕ СИТУАЦИИ

За да запазим мира и спокойствието в отношенията, трябва да знаем някои нюанси в поведението на един или друг човек. Ясно е, че по време на конфликтни ситуации всеки представител на зодиакалния кръг се държи по различен начин. На какво да обърнем внимание тогава?

ОВЕН
В сложни ситуации Овенът жадува за незабавни обяснения. Трябва да се вземе това предвид и да му се даде възможност да се изкаже. Натискът от негова страна и агресивността му са по-скоро начин да "изпусне парата" и бързо да оправи нещата, а не свидетелство за неговото лошо отношение или силна обида.

ТЕЛЕЦ
Телците винаги се надяват, че всичко ще се уреди без обсъждания. Ако Телецът е започнал да говори за своето недоволство, значи търпението му е пред изчерпване. По-малка обида може да  изгладите с грижа и ласка. По-сериозните проблеми трябва да се обсъдят, но много меко и деликатно. 
 
БЛИЗНАЦИ
При най-малки неприятности, включително и семейни, Близнаците се стремят да избягат, да заминат някъде или да се заемат с нещо странично. Те имат нужда спешно да се превключат на нещо друго. След връщането си могат изобщо да не помнят за миналите разногласия. Ако това не се е случило така, отношенията трябва да бъдат изяснявани спокойно, логично и аргументирано.

РАК
Ракът е много чувствителен и уязвим в семейните въпроси. На здравето му могат да се отразят дори мислите и чувствата на близките му. Затова с Рака трябва да  се отнасяме много грижливо, като с дете, и е по-добре да разберем и решим проблема преди той самият да разбере какво всъщност става. Да се изясняват отношенията с Рака словесно е безполезно - те много по-добре разбират езика на чувствата и тялото, отколкото строгата логика на разума.

ЛЪВ
Обиденият и оскърбен Лъв гордо се отдалечава или започва да се държи студено и формално. При разногласия с него трябва да се разговаря много спокойно, запазвайки чувство на собствено достойнство и избягвайки оскърбленията, иначе ти просто ще престанеш да съществуваш за него.

ДЕВА
Девите страдат от понижена самооценка, затова дори най-простата забележка могат да сметнат за унизителна. Ако предстои да обсъждате с Девата конфликтна ситуация, ще трябва много внимателно да подбирате думите си. В началото задължително трябва да убедите Девата в своето добро отношение към нея и едва след това старателно да разясните причината за своето временно недоволство.

ВЕЗНИ
Ако ти се е обидил представител на Везни, най-доброто начало за сдобряване е нещо сладичко и цветя. В такъв момент ги заведи на интересно място (бал с маски е супер), а на връщане - в твоя дом, отрупан с подаръци. Говори им всичко най-романтично, което ти дойде наум. Везните така ще се разтопят, че ще трябва спешно да бършеш пода.

СКОРПИОН
Скорпионите могат сами да провокират семейни свади, не винаги разбирайки какво правят. Те просто жадуват за конфликтна ситуация, в която се чувстват най-комфортно. Затова да се живее с тях не е лесно, а да си изяснявате отношенията е безполезно. Атмосферата в семейство със Скорпион може да подобри съвместна енергична дейност - например екстремен спорт или активен секс.

СТРЕЛЕЦ
Обиденият Стрелец може да бъде рязък (дори жесток), но това продължава кратко. По-добре е да не му се припомнят обидите - миналото за Стрелеца е абстракция. Да се живеее със Стрелец изобщо не е трудно. Достатъчно е да се интересуваш от неговите неща и да му разказваш картинно за своите. 

КОЗИРОГ
Козирозите могат много дълго да преживяват семейните неразбории, прехвърляйки в главата си възможните варианти за примирие. При това те изглеждат абсолютно отсъстващи и равнодушни. Да се обсъждат семейните проблеми с Козирога е необходимо от позицията на наблюдател, а не като участник в конфликта, анализ на "разписанието" да се прави спокойно и ласкаво.

ВОДОЛЕЙ
В конфликтна ситуация Водолеите са винаги  непредсказуеми: те ту се затварят в себе си, ту изискват откровен разговор, ту лекомислено иронизират по повод истински трагедии. По-добре е да се изчака момента, когато Водолеят ще бъде склонен за шеги и да се поговори с него за наболелите неща колкото е възможно по-трезво, по възможност без да се проявяват други емоции, освен приятелско отношение.

РИБИ
Макар че като цяло Рибите са чувствителни и раними, те са отлично защитени от битовите несгоди със своето умение да се затварят в своя вътрешен свят. Да обидиш една Риба е лесно, но и да се изгладят отношенията с нея не е трудно. Както и Раците, и Рибите с готовност се отзовават на ласкави докосвания и приветливи погледи. Те са спокойни, когато е спокоен и доволен и този, който е до тях.