неделя, 13 септември 2015 г.

Ретроградният Меркурий

Септември ни притиска с няколко остри астрологични събития, които ще се слеят в един енергиен поток. Всичко ще започне на 13 септември със слънчевото затъмнение, което ще бъде подкрепено от обръщането на Меркурий в ретродвижение, преминаването на Сатурн от сектора на Скорпион в Стрелец. Космическият акорд ще завърши с частичното Лунно затъмнение на 28 септември и излизането на Меркурий от неговата космическа примка на 9 октомври.

Главният космически персонаж на слънчевата система, Сатурн, на 19 септември преминава в знака на Стрелеца, където ще пребивава до 21 декември 2017 година - оттам той ще диктува своите условия за изпитанията не само на Стрелците, но и на целия свят.

В крайна сметка,  в продължение на месец върху земята се излива поток от мощни енергии, които ще формират събития, отбелязани с голяма доза фаталност. За септември и първата десетдневка на октомври много хора, включително и солидни политици, неведнъж ще променят своето мнение и позиция по един или друг въпрос. И това е защото волно или неволно ние ще разглеждаме важните ситуации от всички страни, с подробности и отчитайки поправените грешки. В резултат на всички ни се гарантира обективен поглед върху нещата.  Окончателно решение, влияещо върху живота ни, следва да се вземе не по-рано от 12 октомври. А важното събитие се постарайте да планирате за 14 октомври. Този ден е рядко позитивен, с мощни благоприятни възможности за развитие на различен род проекти.

Нестабилността в космоса не дава и стабилност на земята. Избори, проведени в деня на слънчевото затъмнение не гарантират на избраните спокойна кариера за целия срок. Получената през това време длъжност е нестабилна или условията на работа са неудовлетворителни. В това обаче има и нещо хубаво - периодът на ретроградния Меркурий е благоприятен за онези начинания, ,които не са се получили в миналото. Връщайки се към тях, ние можем да опитаме още веднъж. В "ретроградното" време някои неща могат да се помръднат от "мъртвата си точка", а да се доведат докрай вече тогава, когато движението на Меркурий ще стане право и бързо.

Меркурий е показател не само за движението на документи и търговски потоци, но и показател на типа и скоростта на нашите мисловни процеси. Те са нашите вродени качества. Те трябва (и е нужно)  да бъдат развивани, но не е възможно да бъде коренно променено това как мислим. Човек с образно мислене (хуманитар) не може да стане техничар със силно логическо мислене. Ако стане, ше бъде средно силен, просто сива личност. Но силен - никога. Но по какъвто и начин да работи нашият "бордови компютър", спирането и обръщането на Меркурий в ретроградно положение три пъти в годината "премества" нещо съществено в нашите мозъци, карайки ни да реагираме бавно на всяка ситуация: да закъсняваме, да забравяме, да бавим.

Оттук идват и следващите събития. Меркурий, разбира се, не е виновен, вината е нашата собствена забавена реакция. Онзи, който по природа притежава бърз и силен "когнитивен" (както казват психолозите) тип мислене, може и да не забележи това. Макар че ако се направи експеримент и се тества психологически един и същ човек в различни периоди на Меркурий, може да се забележи  съществена разлика в резултатите. По време на отрицателното движение на Меркурий ние ставаме по-интровертни, обърнати към своя вътрешен свят. Така е и с общуването - предпочитаме старите познанства. В същото време при нас идват и стари познати, ставайки за известно време особено нужни, ценни. Точно сега е моментът да бъдат подновени старите взаимоотношения. 
Н.Чиркова
Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.